Domincija

PONIŽAVANJE! 41 RAZLIKE U POLUFINALU EUROBASKETA! Izbacili su Slovence, a onda su POČIŠĆENI sa turnira!

Autor Mladen Šolak

Francuska deklasirala Poljsku u polufinalu Evropskog prvenstva

Izvor: MN Press

Reprezentacija Francuske je prvi finalista Evropskog prvenstva! U polufinalu je deklasirala Poljake rezultatom 95:54 (15:9, 19:9, 30:18, 31:18) i ušla u utakmicu za titulu, u kojoj će igrati protiv pobednika meča Nemačke i Španije (20.30). Slovenci će sigurno biti veoma nervozni kada budu čuli ovaj rezultat, jer teško da su imali snage da gledaju nakon što su od Poljske ispali u četvrtfnalu i u tom meču ispustili titulu. Trofej je sada nadohvat ruke "trikolorima", koji su poslednji put osvojili titulu 2013. u Ljubljani.

Poljskoj i njenom harizmatičnom selektoru Igoru Miličiću ostaće uteha da su ostvarili istorijski rezultat, ali protiv još jednog favorita nisu mogli. Nijedan igrač autsajdera nije dobacio do dvocifrenog broja poena, dok je selektor Francuske Vensan Kole korisio sve igrače, a najviše poena postigli su Geršon Jabusele (22) i Evan Furnije i Eli Okobo (po 10). "Trikolori" su u dominantnom nastupu uspeli i da sačuvaju energiju za meč odluke, pa će večerašnje polufinale ispratiti u potpunom miru.

U meču protiv Poljske, Francuska je ubacila 15 trojki iz 26 pokušaja i uhvatila čak 40 skokova - skoro duplo više od protivnika (21). "Trikolori" su tako prvo polufinale učinili potpuno izvesnim i lišili ga uzbudljive borbe, pa se očekuje da druga borba za plasman u finale bude zanimljiva od ove - potpuno neravnopravne.