Velika pobeda

E, ZBOG OVOGA ŠPANIJA OPET IGRA FINALE! NBA igrač stao, pa objasnio: Mi idemo u RAT, bolji su, ali... (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Španija je zbog ovoga u finalu. I zbog ovoga će ponovo nositi medalju oko vrata. /Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Izvor: MN Press

Košarkaši Španije su u dramatičnom meču savladali ekipu Nemačke i tako došli do finala Eurobasketa! Na kraju je posle fenomenalne odbrane u drugom poluvremenu i sjajne partije Lorenca Brauna bilo 96:91 za Špance. Jedan od igrača koji su izneli preokret za svoj tim u poslednjem delu meča bio je Huančo Ernangomes, a nakon utakmice istakao je da će u finalu Španija biti autsajder, ali... "Imamo još jednu utakmicu, utakmicu protiv boljeg tima koji je veći od nas i bolje šutira. Idemo u rat protiv boljeg tima od nas. Borićemo se u nedelju i daćemo 100% kao u svakom drugom meču i videćemo šta će biti", rekao je Ernangomes.

Čak i sada, bez braće Gasol, Rikija Rubija, Serhija Ljulja i ostalih zvezda koje su godinama nosile ovaj tim Španija je u finalu. Zašto, kako? "NIkada ne odustajemo, verujemo jedni drugima, to je najvažnije, verujemo u naš plan i ceo tim se tako ponaša. Tim je takav da svi rade naporno, svi su važni od prvog do 12. igrača i svi su deo ove ekipe, nikome neće biti lako protiv nas. Francuzi će se isto boriti kao i mi, biće to fizička igra, bolji su od nas i veći su to znamo, ali videćemo šta će biti", zaključio je Huančo.