Nemoguće...

ŠPANIJA JE NAJJAČA KOŠARKAŠKA SILA U EVROPI - IGRAJU 9. FINALE OVOG LETA: Nestvarna dominacija, uzimaju SVE medalje!

Autor Dušan Ninković

Predvođeni Serđom Skariolom, košarkaši Španije stigli su do meča za titulu.

Izvor: MN Press

Finale Eurobasketa 2022 igraće Španija i Francuska, a selekcija koju je na turnir doveo Serđo Skariolo izborila se za to nakon dramatičnog polufinalnog meča u kojem su savladali Nemačku. Pred punim tribinama hale u Barlinu Španija je još jednom pokazala šampionski gen, pa je njihova tradicija osvajanja medalja nastavljena iako su na turnir došli sa ekipom koja nije preterano zvučna.

Po mišljenju sturčnjaka, Španija nije bila među pet najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na ovom turniru, ali će sada igrati meč za titulu. Selektor je fantastično složio kockice u timu, igru su maksimalno odradili uloge koje su im dodeljene, a naturalizovane Lorenza Brauna ispostavilo se kao odličan potez. Pogledajte detalje meča protiv Nemaca:

Na kraju je i to pokazatelj da se u španskoj košarci radi planski i da su čak i neki nepopularni potezi odlični ukoliko su u skladu sa sistemom. Tako je naturalizovanje Brauna Špancima donelo mnogo, a on je na polufinalnom meču postigao 29 poena i imao još šest asistencija. Ipak, špansku košarku treba gledati kao nešto više od same naturalizacije bivšeg pleja Crvene zvezde.

Oni su dinastija - najjača evropska ekipa u 21. veku! I biće i dalje veoma moćni! Tokom 2022. godine sve selekcije španskog nacionalnog tima igrale su finale! Košarkaši do 16 i 17 godina zabeležili su poraze i osvojili srebrne medalje, dok su se igrači do 18 i 20 godina okitili zlatom. U jednu od ove dve grupe "upašće" i seniorska selekcija, a to će im biti deveto finale ovog leta.

Pored pet kategorija u muškoj konkurenciji, medalje su nastupom u finalu ovog leta osvojile i četiri generacije u ženskoj košarci. Na njihovu žalost, seniorska selekcija ženske reprezentcije neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Australiji, pa učinak neće biti 100 odsto.