Trač glasi ovako:

Fudbaler Pari Sen Žermena i jedan od najtraženijih vezista Evrope, Marko Verati (24), uslikan je danas u Monte Karlu, gde boravi u društvu svog menadžera, a sa ciljem da dogovori transfer u Juventus narednog leta.

Verati i njegov agent, prema saznanjima "Sky Sports Italia" mreže, odseli su u hotelu nadomak onog za koji su se, uoči sutrašnjeg polufinala Lige šampiona, odlučili čelnici Juventusa.

Monako i Juventus sastaće se u sredu u 20.45 u prvoj od dve utakmice u kojima će biti odlučen finalista Lige šampiona, ali izgleda da su u italijanskom klubu uveliko počeli pripreme za sezonu 2017/18 i da računaju da će im Verati biti neophodan.Omaleni italijanski vezista, kojeg od prvog dana karijere porede sa Andreom Pirlom, prešao je leta 2012. godine u Pari Sen Žermen iz matične Peskare, a prošle sezone produžio je ugovor sa "svecima" do 2021. uz godišnja primanja od 6,76 miliona evra bez bonusa i premija (130.000 evra nedeljno).

Verati je u međuvremenu izrastao u sjajnog fudbalera, od kojeg u velikoj meri zavisi igra pariskog tima, a ranije je dovođen u vezu sa prelascima u Barselonu.

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Svega 168 centimetara visoki momak rodom iz Peskare, koji nosi nadimak "Il Gufetto" (sova), odigrao je 198 utakmica sa Pari Sen Žermen, dao pet golova, zabeležio 35 asistencija, imao samo jednu ozbiljnu povredu zbog koje je "u cugu" propustio 12 utakmica odnosno bio odsutan dva meseca, osvojio je sve četiri titule prvaka Francuske do sada (2013, 2014, 2015, 2016), dva Kupa, četiri Liga kupa i četiri Superkupa Francuske.

Za reprezentaciju Italije nastupio je 21 put i dao jedan gol.

Koliko bi Juventus morao da plati za njega da bi naterao prebogate vlasnike PSŽ-a da prodaju Veratija četiri godine pre isteka njegovog ugovora, ostaje samo da se nagađa...