Dinamo i Jagodina nalaze se u sredini tabele Prve lige Srbije i imaju samo teoretsku šansu da bi mogli do jednog od prva dva mesta, ali isto tako i ne moraju da brinu za opstanak u preostala četiri kola.

Njihov duel u Vranju, igran u sredu, privukao je, ipak, veliku pažnju javosti.

Dinamo je slavio 2:1 posle preokreta, a odlučujući gol postignut je iz penala duboko u nadoknadi. Prethodno su dvojica igrača gostiju morali da napuste teren zbog isključenja.

Sve to uticalo je da fudbaleri Jagodine posle drugog gola Vranjanaca iskažu nezadovoljstvo tako što su posedali na teren i na neko vreme odbili da krenu sa centra. I pored toga, gosti su mogli do boda pošto se Stanimir Milošević u poslednjim sekundama našao sam pred golmanom Dinama, ali je šutirao preko gola.


O svemu što se dešavalo na ovom gostovanju, Jagodinci su govorili na vanrednoj konferenciji za medije održanoj u četvrtak.


"Da je Stanimir Milošević u šansi posle njihovog penala dao gol, ja ne znam šta bi se desilo", izjavio je najbolji strelac "ćurana", Miroslav Lečić.

"Neki nisu spavali, a neće i večeras, ali ja sam fenomenalno spavao, kao mala beba! Uopšte se nisam osećao loše. Znate zašto? Zato što smo svi koji smo bili na terenu dali mnogo više od maksimuma i pokazali svima da smo mnogo dobra ekipa i družina. Drago mi je da smo izgubili u 110. minutu i to iz penala!", rezignirano je dodao Lečić.

Ljut je i kapiten Ivan Miladinović:

"Nisam do sada doživeo ovako nešto. Blago rečeno, to je bila fudbalska sramota. Drago mi je da smo se saigrači i ja vratili zdravi. Posle našeg vodećeg gola sudije su počele da prave cirkus od utakmice i izrežirale to što se dogodilo. Našem igraču Igoru Ivanoviću protivnički igrač je udario šamar zato što nije mogao da ga zaustavi, a sudija je dosudio samo faul. Posle toga je naš igrač Dukić udario njihovog igrača i dobio direktan igrač na signalizaciju pomoćnika. Zatim su domaći igrači opkolili našeg igrača Ađurua, pa je morao da odgurne dvojicu da bi se izvukao iz gužve, a sudija mu je bez razmišljanja prikazao direktan crveni karton", ispričao je Miladinović.

Sekretar stručnog štaba Jagodine, Ivan Radivojević je ovako video utakmicu: "Skandal u Vranju".

"Ovo što se juče dešavalo u Vranju nije se dogodilo u istoriji ove lige. Tolika količina nekorektnosti, pretnji, sudijskih grešaka i primitivizma navijača i svih aktera utakmice iz domaćeg tima mislim da do sada nije zabeležena u ovom rangu takmičenja", naveo je Radivojević.

Iz domaćeg tabora, za sada, oglasio se samo trener Dragan Antić, koji je za Sportki žurnal rekao da mu nije jasno zbog čega se gosti bune.

"Svača čast (sudiji) Matiću šta je sve izdržao... Ne razumem goste, kao da su došli da igraju protiv fudbala, ni ponašanje mi nije jasno. Stekao se utisak da su išli na prekid utakmice", rekao je strateg Dinama.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!