• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENKE NAD BALKANOM: O njemu se priča!

 Predrag Vujić
Autor Predrag Vujić
Izvor mondo.rs

Potpredsednik FK Partizan, ujedno i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vladimir Vuletić, dobio je svoj "minut slave", kako kaže, pojavivši se u izuzetno gledanoj seriji "Senke nad Balkanom".

 Senke nad Balkanom Vladimir Vuletić Izvor: YouTube/MN Press

Potpredsednik Partizana prof. dr Vladimir Vuletic gostovao je u šestoj epizodi hit serijeDragana Bjelogrlica "Senke nad Balkanom".

Poznavaoci fudbalskih prilika u Srbiji mogli su da prepoznaju Vuletica u sceni kada "otkupljuje" devojku lakog morala (Maru) zarad okrutnog, zverskog okultnog rituala tokom kojeg joj odsecaju glavu. Pojavio se u epizodi kao specijalni gost, u ulozi neimenovanog "crnokošuljaša".

Šta se sve desilo u poslednjoj epizodi (FOTO)

Osim kao funkcioner Partizana, Vuletic je poznat i kao profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, gde predaje predmete Rimsko pravo i Srpska pravna istorija.

U Partizanu je zadužen za sva pravna pitanja, cesto se istice u odgovorima na razne nedoumice, vodi spor oko vlasništva nad stadionom na Topciderskom brdu, a najviše se istice u odgovorima na saopštenja Crvene zvezde.

Ipak, sada smo ga videli i u drugacijem izdanju - kao glumca.

Pozvali smo profesora Vuletica da nam isprica svoja glumacka iskustva i kako je saradnja dogovorena, mada je bilo jasno da je rec o "crno-beloj vezi", s obzirom na to da je Dragan Bjelogrlic veliki patizanovac, bio je i clan uprave fudbalskog kluba.

"Bjela jeste veza, ali nije ovo moje prvo iskustvo u dramskim vodama. Ja sam se amaterski bavio glumom tokom gimnazije i imao sam priliku da sa teatrom šabacke gimnazije osvojim dve velike nagrade... Tokom bavljenja glukom u gimnaziji odigrao sam nekoliko zanimljih uloga, recimo ulogu Drobca u predstavi 'Putujuce pozorište Šopalovic', za koju sam i dobio nagradu", kaže Vuletic za MONDO.

Preneo nam je da je sa Bjelogrlicem dugo razgovarao o ovom seriji, odnosno ideji i pre nego što je realizovana.

"Tokom nekoliko naših susreta, Bjela je je isticao ideju da prikaže Beograd zmedu dva svetska rata koji je cuvao i krio mnoge tajne koje današnji naraštaji ni ne znaju. Razmenjivali smo istorijska, pravna i druga iskustva i kao plod svega toga je nastala ova saradnja. Potraga za Longinovim kopljem je dugo vremena bila velika misterija, beloarmejci su, povlaceci se iz Rusije, vrlo verovatno doneli i ovu relikviju sa sobom. Za nju je bio veoma zainteresovan i Adolf Hitler, koji je bio clan tajnog nacisticke okultne organizacije Tula", rekao je Vuletic.

O svojoj ulozi u seriji "Senke nad Balkanom", profesor uz osmeh kaže:

"Crnokošuljaš jeste jedan od majstora tajnog društva i Bjela je poželeo na neki nacin, imajuci u vidu neki utisak o mojoj licnosti i moje uloge u Partizanu, da me predstavi u tom okultnom izdanju".

Kako su reagovali Bjelorglic, glumacka ekipa... ?

"Bio je veoma zadovoljan saradnjom i vec je dogovoreno produženje ovog lika u drugoj sezoni u kojoj ce se Bjelogrlic pozabaviti okolnostima u ubistvom Aleksandra Karadordevica u Marseju."

A kako ste Vi zadovoljni ulogom i nacinom na koji ste je uzneli?

"Jesam, zadovoljan sam. Bilo mi je zadovoljstvo što su na snimanju bila i takva glumacka imena poput Dragana Petrovica-Peleta, gospodina Kavace, Miloša Timotijevica... Za mene je ovo bilo prvo veliko iskustvo i jedino u svetu filma, odnosno igranog programa. Znate, imam dve velike ljubavi - Partizan i dramsko stvaralaštvo. Gotovo da nema predstave na repertoarima u beogradskim pozorištima koje nisam odgledao, i mogu neskromno da kažem da dosta dobro poznajem i dramsko stvaralaštvo, jer sa tim svetom živim".

A koliko ce vam ovo iskustvo pomoci i u radu u vašoj velikoj ljubavi - Partizanu?

"Senke nad Partizanom su otklonjene i u tom pogledu moja uloga je da nikada ne dozvolim nikada da se Partizan zasenci. Verujem da cu u dobroj meri nastojati da svaku senku koju bi mogla da se nadvije nad Partizanom, otklonim na vreme", kaže Vuletic nadahnuto.

Komentari 43

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Vratite mi Maru.upravo sam se zavadio sa vjencanom zenom zbog nje.Stvarno je zena dobra.sve pohvale

lola

slazem se sa gospodinom Fort.

Vucko

Dno dna! Bolje da su tu ulogu dali nekom mladom glumcu sa Akademije.

SERIJE