• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAVO MAJSTORI: Vraćaju se "crno-beli" murali

Izvor mondo.rs

Dobra volja, da ne kažemo srpski inat, učinili su da se u Beograda "vraćaju", vandalski oskrnavljeni, murali legendarnih igrača i navijača Partizana.

 Murali crno belih ponovo u Beogradu Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

U noći između petka i subote, nepoznate osobe zarcnile su bojom murale znamenitih navijača i igrača Partizana, ali to se već na "nogometni dan" vraća na staro.

Verovatno autori originalnih murala koji godinama krase mahom oronule fasade centra Beograda, "uzvratili su udarac" i već danas su neki od murala ponovo u svom punom sjaju.

Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Možda prvi od obnovljenih je onaj s likom legendarnog Duška Radovića, koji ima i početak legendarnog stiha Azre "nedelja je" (...nogometni dan), tako da je i današnji dan pravi za "uskrsnuće".

Preko noći prekrečeni murali Grobara

Naravno, vandalizovati i uništiti nešto je mnogo lakše i brže nego nešto lepo stvoriti, tako da će restauracija "crno-belih" murala potrajati.

Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Godinama unazad navijački pokret "Grobarski treš romantizam" pravi u Beogradu murale raznih bivših sportista Partizana (Miloš Milutinović, Petar Borota, Haris Brkić, Milan Galić, Saša Đorđević, Zoran Mirković, Zoran Čava Dimitrijević...), ali i istaknutih navijača crno-belih.

Delije: Nismo mi prekrečili murale

Murali se, uglavnom nalaze na Dorćolu, starom delu Beograda.

Međutim, tokom noći između petka i subote, pojedini murali su prekrečeni crnom bojom, među kojima i oni posvećeni Dušku Radoviću, Brani Petroviću, glumcu Bori Todoroviću, a navijače Partizana je posebno zabolelo to što je uništen i mural posvećen ubijenom košarkašu Harisu Brkiću.

Ko je prekrečio murale možda se neće nikada ni saznati. Na društvenim mrežama i u komentarima od juče traje polemika ko je to uradio.

Navijači Partizana listom su optuživali pristalice suprotnog tabora za tu organizovanu akciju. Da to jeste bila organizovana akcija ukazuje i to što su iste noći prekrečeni i murali koji se nalaze u drugim delovima grada, u naselju Banovo brdo ili u Pančevu.

Navijači Crvene zvezde uzvraćaju da nema indicija da su to uradili oni koji vole crveno-bele boje i ukazuju da murali do sada nisu dirani, da pojedini od njih stoje nedirnuti i nekoliko godina. Istina, pojedini murali bili su sporadično "napadani", poput recimo onog posvećenom legendarnom MIlošu Milutinoviću, fudbaleru Partizana znanom kao "Plava čigra".

Da se ova sramota ne bi ponovila, bilo bi lepo saznati i ko se usudio na ovu vrstu huliganizma, a još lepše ako bi za to i materijalno ako već ne krivično odgovarao.

Komentari 69

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gospodin Charlie Veliki

Miodrag Petrovic Ckalja, Velimir Bata Zivojinovic, Pavle Vujisic, Danilo Bata Stojkovic, Dragan Nikolic, Ljuba Tadic (nikad Bulat) Toma Zdravkovic (nikad Zorana) Matija Beckovic, Ivo Andric... Ovo je elita cisto da se zna.

Antićokijevac

Neka prave i drugi svoje murale, ovi murali su vrhunsko odrađeni i pravi su ukras, zašto bi to nekome smetalo, nadam se samo da se neće pojaviti murali bivšeg gradonačelnika iz 1994 g, ta slika bi i Havaje učinila ružnim mestom za život

Serbia forever

Ovo su gluposti! Ko ima pravo da šara po privatnoj imovini? Ili treba da se ozvaniče legende nekog kluba odlukom grada ili nema šaranja po privatnim zgradama!? Držite se zakona zemlje u kojoj živite ili ste divljaci, treće nema!?

special image