U Obali Slonovače bi uskoro mogli da raspišu potragu za svojim bivšim kapitenom koji se još uvek nije pojavio na okupljanju reprezentacije u Francuskoj.

Igrač Mančester sitija, koji je četiri puta bio proglašavan za igrača godine u Africi, se oprostio od reprezentacije u septembru 2016. godine, ali je nedavno poručio da je spreman za povratak. Tako je zaradio poziv za prijateljske utakmice sa Togom (24. marta) i Moldavijom (27. marta).

Međutim, u Obali Slonovače, koja se nije kvalifikovala za predstojeće Svetsko prvenstvo, još uvek čekaju igrača sa najviše reprezentativnih nastupa u istoriji (113) da se pojavi na okupljanju.

“Stručni štab Obale Slonovače je još uvek bez informacija o kapitenu pobedničke ekipe Afričkog kupa nacija iz 2015. godine,” saopšteno je posle treninga nacionalnog tima.

Ture je godinama bio nosilac u reprezentaciji kao ponajbolji igrač "građana", ali od dolaska Pepa Gvardiole u klub i činjenice da veznjak sada ima 34 godine, Jaja je ostao bez mesta u prvih jedanaest. Ove je sezone nastupio na 13 utakmica u svim takmičenjima.