Juventus je ponovo padao, ali se dočekao na noge!

"Stara dama" je posle prave drame uspela da se zadrži na prvoj poziciji Serije A, iako je Inter umalo učinio veliku uslugu Napolitancima koji su upravo u prošlom kolu u 90. minutu "šokirali" Juventus i finiš sezone učinili ekstremno zanimljivim.

Inter je sa desetoricom igrača uspeo da napravi preokret protiv Juventusa, imali su i veliku šansu da odu na 3:1, ali je Juve u poslednjih deset minuta utišao "Meacu".

Huan Kvadrado u 87. minutu iz "mrtvog ugla" poslao loptu i (ne)srećno ju je u sopstvenu mrežu skrenuo Milan Škrinjar, da bi Gonzalo Iguain samo dva minuta kasnije sjajno reagovao posle slobodnjaka i glavom skrenuo u mrežu Samira Handanoviča.

Juve sada odlazi na četiri boda prednosti u odnosu na Napoli, ali ima i meč više.

INTER - JUVENTUS 2:3 (0:1)

Bjankoneri" su nakon prvog poluvremena imali gol i igrača više i činilo se da Inter sa desetoricom neće moći da uradi mnogo.

Potpuno pasivna odbrana Intera nije uspjela da zaustavi Daglasa Kostu, koji je već u 13. minutu pogodio za vođstvo "stare dame"

Pet minuta kasnije činilo se da je sve gotovo.

Matijas Vesino, čini se, namerno je đonom startovao na Marija Mandžukića, a sudija Danijele Orsato poslao ga je u svlačionicu nakon pregledanog VAR snimka.

Nije mnogo toga viđeno do pauze, osim velike nervoze, pre svega u redovima ekipe Lučana Spaletija.

Zbog brojnih prekida i upotrebe VAR-a, Orsato je produžio prvo poluvreme čak šest minuta, a u poslednjim trenucima Blez Matuidi, iz očiglednog ofsajda, postigao je i drugi gol, koji je arbitar poništio tek nakon konsultacije sa video-sudijom.

Zaigrao je Inter mnogo bolje u nastavku i u 52. minutu uspio sa igračem manje doći do izjednačenja.

Mauro Ikardi ostao je usamljen i sjajno glavom pogodio za 1:1. Nestvarno je kako je odbrana Juventusa zaboravila najboljeg strelca Intera, koji je s lakoćom postigao 27. gol ove sezone, da bi samo minut kasnije sudija pogrešio kada nije isključio i Miralema Pjanića.

Neverovatno šta je Gonzalo Iguain promašio pet minuta kasnije.

Oslobodio se svojih pratilaca, pretrčao čak i Samira Handanovića, ali je promašio kompletan gol.

Kazna je usledila u 65. minutu.

Sjajni Ivan Perišić prošao je po levoj strani, ubacio loptu u protivnički peterac, gdje je Andrea Barzalji nespretno reagovao i savladao Đanluiđija Bufona.

Handanović je zatim spektakularnom intervencijom 15 minuta prije kraja osujetio pokušaj Paola Dibale iz slobodnog udarca.

Izgledalo je tada da Inter može sačuvati prednost, ali "stara dama" još jednom je pokazala pobednički mentalitet. Uz mnogo sreće, bukvalno iz mrtvog ugla, Huan Kvadrado je uz pomoć Milana Škrinjara pogodio za 2:2, da bi Iguain samo dva minuta kasnije sjajno reagovao nakon centaršuta Dibale i glavom pogodio za 3:2, za pobedu koja bi mogla biti ključna u borbi za šampionsku titulu.



Mogao je Perišić u 95. doneti novo izjednačenje, ali nije bio precizan.

Ishod meča najviše je obradovao rimske klubove, Romu i Lacio, kojim je Inter konkurent u borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona, a najmanje Napoli.

INTER: Handanović - D'Ambrozio, Miranda, Škrinjar, Kanselo - Brozović, Vesino - Perišić, Rafinja (81. Borha Valero), Kandreva - Ikardi (85. Santon).

JUVENTUS: Bufon - Aleks Sandro, Barzalji, Rugani, Kvadrado - Matuidi, Pjanić (80. Bentankur), Kedira (61. Dibala) - Mandžukić (67. Bernardeski), Iguain, Daglas Kosta.

SERIJA A - 35. KOLO:

Roma - Kjevo 4:1 (2:0)
/Šik 9, Džeko 40, 67, El Šaravi 66 - Ingleze 88/

Inter - Juventus 2:3 (0:1)
/Ikardi 52, Barzalji 65 autogol - Daglas Kosta 13, Kvadrado 87, Iguain 88/

U nedelju:

Krotone - Sasuolo (12.30)
Sampdorija - Kaljari
Atalanta - Đenova
Bolonja - Milan
Helas Verona - SPAL
Benevento - Udineze
Fiorentina - Napoli (18.00)
Torino - Lacio (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 88, Napoli 84, Roma (+1) 70, Lacio 67, Inter (+1) 66, Atalanta 55, Milan 54, Sampdorija 51, Fiorentina 51, Torino 47, Đenova 41, Bolonja 39, Sasuolo 37, Udineze 33, Kaljari 33, Kjevo (+1) 31, Krotone 31, SPAL 29, Helas Verona 25, Benevento 17.