Mladen Krstajić u ponedeljak je kombinovanoj reprezentaciji Čilea suprotstavio "šaren" sastav Srbije, a kao jedan od razloga je naveo da je "posle 50, 60, 70 utakmica borbe za titule, opstanak i finala", nekim našim standardnim fudbalerima potreban odmor.

"Mnogi stručnjaci kažu da je odmor važniji od treninga", rekao je selektor novinarima koji u Austriji prate pripreme "orlova" za Svetsko prvenstvo.

Međutim, tako sklopljena ekipa ostavila je loš utisak na utakmici u Gracu, a stvari su dodatno pogoršane golom Čilea u finišu i porazom.

Evo kako na aktuelni trenutak gleda Dragoslav Stepanović, koji je u bogatoj karijeri vodio Ajntraht, Bajer iz Leverkuzena, Atletik Bilbao...

"Ne znam zašto smo, kao u utakmicama u martu, pokušavali varijante tipa 'možda nekad zaigramo u ovom sastavu, a verovatno nećemo nikad'. Uvek sam za to da makar 45 minuta odigram sa najboljim timom, koji će izaći na teren protiv Kostarike na početku SP. Ne razumem Krstajićevu potrebu da isprobava igrače za koje svi znamo da ne mogu da igraju više od pet minuta, a njemu su protiv Čilea igrali 70-80", rekao je Stepanović za "Informer".

Popularni "Stepi" kaže da će do poslednjeg trenutka biti optimista i verovati u osvajanje drugog mesta u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

On ističe da naši igrači moraju da budu svesni svojih kvaliteta i tržišne vrednosti, ali...

"Šteta je samo što umesto da im pred Mundijal dižemo samopouzdanje, mi gubimo od drugog tima Čilea. Znate kako je to u psihi igrača, oni će sad da kažu 'Gledaj kako je Kostarika razbucala Severnu Irsku, a mi ni ove rezerviste ne možemo da dobijemo'".

Ostaje da se vidi šta će se promeniti u subotu protiv Bolivije, kada će Krstajić na generalnoj probi verovatno eksperimentisati mnogo manje nego u porazu od šampiona Južne Amerike (bez njihovih najboljih igrača).