Neke od najluđih scena u dosadašnjem toku Mundijala u Rusiji viđene su posle meča Švedska - Meksiko i na ulicama Rusije i Meksika.

Švedska je razbila Meksiko 3:0, a onda su Meksikanci strepeli, jer bi Nemci, da su pobedili Južnu Koreju, išli umesto njih u osminu finala. Ali, srčani Korejci igrali su muški, pošteno protiv Nemačke, kao da im od toga zavisi život i u finišu utakmice su dali dva gola, koji su šokirali Nemačku (i obradovali "ostatak" sveta).

A kada su meksički navijači na stadionu u Jekaterinburgu čuli za rezultat utakmice Nemačka - Južna Koreja (0:2), nastalo je neopisivo slavlje. Čak su se Meksikanci više radovali od Šveđana, koji su se takođe plasirali u osminu finala Svetskog prvenstva.

Meksikanci, ludi za fudbalom, znali su da pokažu zahvalnost narodu zemlje koja je od njihove udaljena 11.500 kilometara. Odjednom su postali bratski narodi. Fudbal zaista ujedinjuje!

Ispred stadiona u Jekaterinburgu, grupa Meksikanaca našla je Korejca koji je za tili čas postao heroj. Pogledajte!


U Meksiko Sitiju su Meksikanci brzo pronašli svoje nove heroje.

Reč je o Južnokorejcima zaposlenim u Ambasadi te zemlje. Kad je žurka, onda je super ako ste specijalan gost, a ambasador Južne Koreje Kim Sang-Il i diplomate zaposlene u predstavništvu te zemlje dobili su kraljevski tretman.

Odmah posle utakmice dogodile su se neverovatne scene ispred zgrade Ambasade Južne Koreje. Ambasador je morao da popije tekilu! Skandirali su mu: "Korejanac, brate, sad si Meksikanac!".

"Oni su ludi, ali danas sam i ja lud", glasio je komentar ambasadora Južne Koreje.


Heroj je bio i generalni konzul Južne Koreje. Pogledajte!


I on je popio tekilu



I ostale diplomate su dobile sličan tretman:



I ovaj momak je doživeo trenutak slave, samo zato što je Azijat



POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

undefined Meksiko slavlje