Leonardo Baki, zvani Tite, mogao bi da postane prvi selektor Brazila u poslednjih 40 godina, koji je ostao na toj funkciji nakon što nije uspeo da trijumfuje na Svetskom prvenstvu!

Fudbalski savez Brazila je odmah posle poraza od Belgije u četvrtfinalu (1:2), odlučio da 57-godišnjem treneru ponudi novi ugovor, zadovoljan načinom na koji je vodio nacionalni tim od septembra 2016.

Karlos Dunga dobio je otkaz posle eliminacije u četvrtfinalu Kupa Amerike, a Brazil je u tom trenutku imao skor 2-3-1 u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Sa Titeom na klupi, do kraja kvalifikacija su Nejmar i drugovi zabeležili 10 pobeda i dva remija, a jedini poraz do pomenutog okršaja sa Belgijom bio je onaj u prijateljskom susretu sa Argentinom (0:1), juna 2017. u Melburnu.

Sada ostaje da se vidi hoće li Tite odlučiti da nastavi započeti posao, a lokalni mediji javljaju da je uzeo 15 dana da se u društvu porodice u Rio de Žaneiru oporavi od razočaranja i razmisli o svom sledećem koraku.

Brazilcima u septembru predstoje prijateljske utakmice protiv SAD i Urugvaja, a sledeće veliko takmičenje je Kopa Amerika 2019, čiji će biti domaćin posle tačno 30 godina.

Poslednji put su prvaci kontinenta bili 2007.