Luis Enrike (48) povešće reprezentaciju Španije u naredni takmičarski ciklus, nakon razočaravajuće eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Fernando Jero je pred sam početak turnira "uskočio" na tu poziciju umesto iznenada smenjenog Hulena Lopetegija, sada već trenera Real Madrida, ali posle bledog nastupa na Mundijalu nije bilo govora o nastavku saradnje.

U ponedeljak u ranim popodnevnim časovima, prvo je saopšteno da je Hoze Molina, proslavljeni golman Atletiko Madrida i Deportivo La Korunje, novi sportski direktor nacionalnog saveza, a nešto kasnije i potvrđeno pisanje medija što se tiče najvažnije funkcije.

Luis Enrike prihvatio je ozbiljan zadatak, s obzirom na to da je "crvena furija" podbacila na poslednja tri velika takmičenja, nakon osvajanja titula na Mundijalu 2010. i EURO 2012.

On je posle Barselone "B", Rome i Selte predvodio prvi tim Barse od 2014. do 2017. Osvojio je dve titule prvaka Španije, jedan trofej Lige šampiona i tri Kupa kralja, ali se prošlog leta povukao, navodeći da mu je potreban predah.

Ovog leta je slovio kao kandidat za menadžera Arsenala i šefa struke Pari sen Žermena.

Kao igrač je zabeležio 62 nastupa za "A" selekciju Španije.