Nenad Bjeković i Savo Milošević su već ranije u izjavama dali podršku selektoru Mladenu Krstajiću, a sada je to zvanično učinio i predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Slaviša Kokeza je u ekskluzivnom intervjuu za "Sportski žurnal"kazao da je imao očekivanja da će Srbija proći grupu na Svetskom prvenstvu, ali da je na kraju krajeva i sam plasman u Rusiju velika stvar kada se uzme u obzir kvalitet igračkog kadra, te da je potrebno još unaprediti ekipu podmlađivanjem.

"Da li je moglo bolje? Naravno da je moglo bolje...", kazao je Kokeza.

"Taj deo prepustio sam potpredsednicima Savi Miloševiću i Nenadu Bjekoviću i ono što smo razgovarali je da selektor Krstajić treba da ostane na tom mestu. Imenovali smo novog sportskog direktora Darka Kovačevića i on će uz potpredsednika Bjekovića i selektora Krstajića brinuti o vođenju ne samo "A" već i ostalih - mlađih selekcija".

Kokeza je izrazio zadovoljstvo i zbog toga što je atmosfera u reprezentaciji bila dobra, a da predstojeće takmičenje Ligu nacija vidi kao idealnu šansu za uigravanje mlađih.

"Mislim da je određene promene selektor Krstajić trebalo da napravi još pre Svetskog prvenstva, ali, to nije moj posao. To je posao selektora i sportskog dela. Ono što treba da uradimo jeste da moramo da uključimo što više igrača sa Novog Zelanda i da Liga nacije posluži kao takmičenje gde će mladi momci moći što bolje da uigraju i pripreme za naredne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Budućnost je pred njima, mogu da igraju narednih deset godina. To je potrebno našem fudbalu. Da uz neka dva iskusnija starija igrača uđu u ritam i u narednoj deceniji predstavljaju snagu Srbije", poručio je prvi čovek srpskog fudbala.

Poređenja sa reprezentacijom Hrvatske, koja je igrala finale Svetskog prvenstva, su neizbežna, a Slaviša Kokeza tvrdi da su oni ipak mnogo kvalitetniji.

"Moramo da budemo svesni, i koliko god da nam je teško da kažemo, kad pogledamo istini u oči, da mi nemamo tim koji u ovom momentu može da dogura do završnice Mundijala. Da budemo potpuno precizni, uzmite sve naše igrače pojedinačno i vidite gde igraju...".

"U Srbiji se najviše komentarisao uspeh reprezentacije Hrvatske, a pogledajte gde igraju njihovi fudbaleri: Barselona, Real Juventus... Mi smo u situaciji da u velikim ozbiljnim klubovima igra samo Nemanja Matić. Nemamo igrače u klubovima koji se takmiče u samoj završnici Lige šampiona i velikih takmičenja", rekao je Kokeza u razgovoru za "Žurnal".