Fulam je uz Vulverhempton definitivno bio najaktivniji član Premijer lige ovog leta.

Srpski stručnjak Slaviša Jokanović uveo je ekipu iz Čempionšipa u najviši rang, a onda je doveo čak 11 igrača i moći će da napravi čitav tim od pojačanja koja je odabrao i angažovao ovog leta.

Poslednji u nizu novajlija stigao je iz Atletiko Madrida i igra u napadu, što će ga učiniti ili saigračem ili konkurentom Aleksandru Mitroviću, koji je takođe ovog leta stigao na Krejven kotidž, ali za stalno.

Jokanović je poslednjeg dana prelaznog roka doveo argentinskog napadača Lusijana Vijeta (24) godine, koji će igrati za Fulam kao pozajmljen igrač "jorgandžija".

Vijeto je stigao u Atletiko 2015. godine iz Viljareala za 20 miliona evra, ali je u ekipi Dijega Simeonea odigrao samo 38 utakmica (tri gola), jer je u međuvrenu bio pozajmljivan Sevilji (u sezoni 2016/17) i Valensiji (2018). Sada je na redu Fulam...

Jokanović je ovom pozajmicom produžio niz pojačanja na koja je potrošio veliki novac. Podsetimo, stigli su: Žan Mikael Seri (Nica, 30 miliona evra), Aleksandar Mitrović (Njukasl, 20,2 miliona), Alfi Mouson (Svonsi, 16,8 miliona), Džo Brajan (Bristol, 6,7 miliona), Fabri (Bešiktaš, 6 miliona), Maksim Le Maršan (Nica, 4 miliona), Andre Širle (Dortmund, pozajmljen za 400.000)...