Svega tri minuta upisao je Lazar Zličić (21) u Superligi ove sezone, tri puta je bio van protokola i već to je naznaka da Vojvodina ne računa ozbiljno na njega u tekućem prvenstvu.

Talentovani vezista je još pre tri godine "projektilom" protiv Radnika skrenuo pažnju na sebe, ali je opšti utisak da nije napredovao onoliko koliko se očekivalo od njega - delom i zbog toga što nije dobijao šansu u kontinuitetu.

Zaigrao je u većoj meri tokom proleća posle dobro odrađenih priprema, ali je od tada njegova minutaža bila samo u padu.

Spekulisalo se da bi mogao da se preseli u Tursku, za sada je to samo na nivou interesovanja, a kako je potvrđeno MONDU najrealnija opcija za njega je da tokom ove sezone ode na pozajmicu u neki od timova Superlige.


"Sa Lazarom smo obavili razgovore, izrazio je želju da ode, ali nije bilo priče gde tačno. Aleksandar Veselinović ga trenutno ne vidi u timu, a on bi, kao i svaki igrač, hteo da igra...", poručio je sportski direktor "stare dame" Saša Drakulić u kratkom razgovoru za naš portal i dodao:

"Lično sam za to da naša deca ostanu u klubu, ne bih da ide, ali želimo da im s druge strane pomognemo i da niko ne bude nezadovoljan.
Imamo mnogo igrača, i odluka je na treneru".

Lazar Zličić napušta Vojvodinu, opcija je pozajmica
MN Press 


Nezvanično saznajemo da je opcija Proleter, ali Drakulić uverava da nikakva odluka o pitanju pozajmice još nije doneta i navodi da će u slučaju njegovog odlaska - doći pojačanje.

"Ima indicija da će neko doći, dok god traje prelazni rok, sve je otvoreno".

Kada je u pitanju status trenera Aleksandra Veselinovića, po običaju u srpskom fudbalu on postaje "otvoren" posle nekoliko loših rezultata, a takvi su na startu sezone za Vojvodinu koja ima samo tri boda iz četiri utakmice.

"Mi ćemo razgovarati u ponedeljak, videćemo šta se dešava, pomalo je sve alarmatno. Renome Vojvodine ne dozvoljava ovakav početak sezone, nismo tako planirali, očekivali smo veću bodovnu zalihu nego što trenutno imamo. Nije to još uvek velika bodovna razlika, ali smo dosta izgubili na nesreću. Moramo nekako da probudimo ekipu", naveo je Drakulić i naveo da je "trener tu dok ima podršku uprave" i da još uvek "nema nikakve odluke o budućnosti".

Vojvodini slede dva meča kod kuće, protiv Bačke i Proletera, pa se u klubu nadaju da će tim uspeti da se vrati na pravi put pobedama u tim susretima.