Andrija Delibašić pomoćni trener Budućnosti iz Podgorice
MN Press 

Fudbalski klub Budućnost je ostao bez trenera Zorana Govedarice, a uprava kluba na čelu sa predsednikom Žarkom Burićem je pronašla novo rešenje.

Radisav Dragićević je novi trener "plavih", pa će tako popularni Rajo - koji je 22. rešenje na klupu Budućnosti od 2006. godine - treći put voditi Budućnost nakon što je u tandemu sa Nenadom Vukčevićem dobio šansu od aprila do juna 2010, a u sezoni 2012/2013. osvojio Kup Crne Gore.

Međutim, jedno novo ime se pojavilo u taboru vicešampiona države - proslavljeni reprezentativac Crne Gore, Andrija Delibašić, je postavljen za Dragićevićevog pomoćnika.

"Dobro se znamo, jer smo sarađivali u reprezentaciji Crne Gore kada je Dragićević bio pomoćnik u stručnom štabu, a ja još aktivni igrač. Drago mi je što smo opet zajedno. Tu sam da mu pomognem koliko god mogu", rekao je za MONDO 37-godišnji Nikšićanin.

Rad u Budućnosti neće biti ništa novo za popularnog Delija, koji je od početka 2017. do maja 2018. radio kao asistent u Partizanu u stručnom štabu Marka Nikolića, pa kasnije Miroslava Đukića. Ljubimac navijača Partizana je bio zadužen za napadače.

"Budućnost i Sutjeska su dva najveća kluba u Crnoj Gori. Tako da ću posle Partizana raditi u još jednom velikom klubu, što je čast i obaveza. Sada ću imati više posla, jer sam asistent, ali radujem se tom pozivu", poručio je nekadašnji golgeter Sutjeske, Partizana, Majorke, Benfike, Brage, AEK-a, Beira Mara, Sosijedada, Erkulesa, Rajo Valjekana i Račaburija.

Od novog posla očekuje samo jedno…

"Cilj je da se vrati titula u Podgoricu. Iskreno, zbog toga sam došao i zbog toga sam tu. Daću sve od sebe da budem od pomoću koliko god mogu".

Delibašić poseduje fudbalsku A licencu, uskoro će da krene sa obukom za UEFA PRO licencu, tako da ga ubuduće možemo očekivati na klupi nekog tima.

"Naravno da je moja ambicija da jednog dana budem šef stručnog štaba. Međutim, sve u svoje vreme. Sada sam pomoćnik, želim da steknem iskustvo i da učim iz dana u dan”, podvukao je Delibašić.