Tomas Tuhel je u Pariz došao da donese pehar Lige šampiona i posle prvog poraza od Liverpula (2:3) pretrpeo je more kritika, pa je protiv Crvene zvezde morao da "pošalje poruku".

Njegov tim je pred 40.000 navijača na "Parku prinčeva" igrao izuzetno motivisano, pa ni pored ubedljivog vođstva od 4:0 na poluvremenu nije se zaustavljao i praštao greške igrača Crvene zvezde za krajnji debakl - 6:1.

Ipak, iako je rezultat neobično visok za Ligu šampiona, nemački trener je kazao da je Crvena zvezda tim kome je teško dati gol...

"Gledali smo mnogo video materijala o Crvenoj zvezdi i videli da se brane s mnogo agresivnosti i vrlo dobro organizovano. Teško je drugima da im daju gol... Do danas nisu izgubili 34 uzastopna meča. Neki će pomisliti da je lako, ali nije bilo uopšte", kazao je Tuhel posle meča i pohvalio način na koji njegova ekipa diže "intenzitet" u svakoj narednoj utakmici.


Posebne reči bile su upućene Marku Veratiju koji je osvojio ogroman broj duela na sredini terena, kao i strelcu het-trika protiv Zvezde - Nejmaru.

"On je jedan od najboljih igrača u Evropi. Imamo nekoliko takvih u timu, ne samo njega... Dobili smo dosta mečeva jer imamo najbolje igrače, ali i zato što smo sve više jedan od najboljih timova. To je jako važno", istakao je Tuhel i objasnio svoju viziju u Parizu:

"Nije poenta pronaći samo 11 najboljih... Imamo i Markinjosa, takođe važnog igrača za nas. Teško je nekog poput njega izostaviti, ali svi moraju da budu spremni i da imaju vere u tim".

Pratite nas i na
Instagram profilu Mondo sport.

undefined PSŽ - Crvena zvezda