Može i sa klupe!

Omaleni napadač Napolija, Lorenco Insinje, nastavio je impresivnu golgetersku formu i postigao šesti gol na poslednjih sedam mečeva, u seriji u kojoj su odoleli samo Crvena zvezda i Juventus.

Upravo su gostovanja u Beogradu i Torinu utakmice na kojima Napoli nije zabeležio pobede, dok je na ostalim mečevima pogodak Insinjea značio i trijumf ekipe.

Ove nedelje popodne na "San Paolu" trener Karlo Anćeloti uveo je idola napuljske publike u 51. minutu umesto strelca vodećeg gola na meču, Adama Unasa, i dobio zahvalnicu 20 minuta kasnije za konačnih: Napoli - Sasuolo 2:0 (1:0).

Insinje, poslednjih sedam utakmica:

Napoli - Fiorentina
Crvena zvezda - Napoli
Torino - Napoli ⚽️
Napoli - Parma
Juventus - Napoli
Napoli - Liverpul
Napoli - Sasuolo


Domaći tim poveo je već u 3. minutu veštim potezom alžirskog napadača, Unasa, nakon čega je disciplinovani sastav trenera Roberta De Zerbija prikazao odličan fudbal i u više navrata bio blizu izjednačenja, što nije promaklo iskusnom "taktičaru" kakav je Anćeloti pa je jednom izmenom praktično rešio pitanje pobednika.

Slično je Anćeloti uradio i Jirgenu Klopu prilikom gostovanja Liverpula pod Vezuvom u utorak uveče.

O njemu se govori: Pjontek!

Poruka Sergeju: Lažni si talenat

Svi rezultati, strelci i tabela Serije A

Opširnije o "kalču" na portalu Mondo.ba.

Za razliku od bivšeg šefa, Mauricija Sarija, novi trener uveo je nešto dinamičniju rotaciju u kojoj je šansu već dobio 21 fudbaler, a jedan od "svežih" u timu postigao je lep gol i pre nego što je igrače dva tima "probio" prvi znoj.

Do odlaska na odmor se mreža Andree Konsiljija više nije zatresla iako se golman Sasuola verovatno osećao kao da je na "streljani". "Pucalo je" ispred njegovog gola, ali Dris Mertens i Pjotr Zjelinski nisu uspeli da pogode metu.

U nastavku se "probudio" i gostujući tim, u kom je zapažen bio naš fudbaler Filip Đuričić, ali se u nekoliko dobrih šansi za gol nije najbolje snašao.  Udarce koji je su bili precizni lako bi savladavao kolumbijski reprezentativac, David Ospina.

Anćeloti je u međuvremenu izveo "džokera" iz Alžira, koji nije dozvolio da sudija odsvira kraj, a da se ne "upiše" na semafor već sedmi put od početka sezone.

Razočaran zbog evidentnog poraza, trećeg u aktuelnoj sezoni, defanzivac Sasuola Rožerio je u 89. minutu dobio direktan crveni karton zbog preoštrog starta.