Debakl u Španiji (6:0) dobro je zatresao minulog leta reprezentaciju Hrvatske, kojoj je to bio prvi meč od finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Prošle noći, izabranici Zlatka Dalića dobili su šansu da se revanširaju "furiji" na Maksimiru i iskoristili su je, jer su pobedili 3:2, golom Tina Jedvaja u nadoknadi vremena.

Posle meča, hrvatski štoper Dejan Lovren zamerio je gostima da se nisu poneli sportski i da nisu pružili ruku pobednicima.

"Mi smo Špance pozdravili nakon poraza 6:0. Jeste, bila je sramota, izgubili smo 6:0, ali smo pokazali da smo fer-plej ekipa. A, oni... Samo je jedan igrač čestitao - Morata. A, za ostale nemam baš nekih pozitivnih reči", rekao je Lovren posle utakmice za "Večernji list.

Nikad nisam doživeo da se suparnici tako ponašaju i zato mi je ova pobeda time draža. Očito smatraju da su veći od nas, ali smo im pokazali da to nisu. I neće biti", u dahu je rekao Liverpulov štoper.

Preko Instagrama je zaratio sa Serhiom Ramosom, kojem je poručio da su "bahate pič**".

"
Hahahahaha, tri prema dva. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. Majstoreee. To su pič** obične. Samo ovo vredi, ova tu strana", rekao je Lovren u Instagram prenosu iz svlačionice, pokazujući hrvatski grb, a prekrivajući španski na svom dresu.

Luka Modrić je bio upitan za Lovrenove reakcije i oštre poruke. Fudbaler Real Madrida se nasmejao i rekao: "Ma, ne mogu ja da komentarišem Lovrenove izjave, znate u poslednje vreme je malo naložen ("nabrijan"). Mi smo slavili, ne znam da li su nam čestitali".

Hrvatska će u poslednjem kolu gostovati Engleskoj. Ko pobedi - biće prvi u Grupi 4.