Javnost je priželjkivala i priželjkivala, a selektor je u potrebi za rezultatom rizikovao i u drugom poluvremenu meča protiv Litvanije zaigrao sa dva napadača.

Odmah je ulazak Aleksandra Prijovića doneo živost u igri našeg tima, postali smo "noćna mora" Litvanaca posle svake ubačene lopte u šesnaesterac, a posledica toga su i četiri gola u nastavku meča za plasman u "B" diviziju Lige nacija.

"Ostvarili smo cilj prvim mestom. Bolji smo bili u drugom poluvremenu, kada smo i uspeli da probijemo njihovu gustu odbranu. Zaigrali smo sa dva napadača i to se pokazalo kao dobro. Drago mi je zbog pobede, a onda i zbog datog gola", rekao je Aleksandar Prijović koji je postigao gol i pritom zabeležio asistenciju za Adema Ljajića.


"Bezobrazno je završio akciju, ali bitno da je dao gol. Završio je kao što sam mu ja i dodao".

Mnogi smatraju da Prijović i Mitrović ne mogu zajedno na terenu, ali se napadač PAOK-a - koji je najčešće mečeve "orlova" gledao s klupe - ne slaže sa tim.

"Pokazali smo da možemo da igramo zajedno, stvarno uživam da igram sa njim. Da ja odlučujem, igrali bismo svaku utakmicu tako, ali naravno, pita se selektor".

MN Press liga nacija


O igri sa dva napadača govorio je i Antonio Rukavina.

"Nije bilo lagano kao što rezultat pokazuje, ali ne treba tražiti alibi u teškom vremenu ili njihovoj defanzivnoj igri. Prijala nam je promena u drugom poluvremenu kada smo zaigrali sa dva špica i na selektoru je da odluči, ali svakako da smo tako opasniji. Naravno, zavisi i od toga ko je protivnik. Danas se to pokazalo kao dobra odluka", kazao je iskusni bek.

Na današnjoj utakmici, usled odsustva Tadića, Matića i Kolarova, oko njegove ruke bila je kapitenska traka, prvi put od početka meča u dresu "orlova".

"Velika mi je čast zbog kapitenske trake", kazao je Rukavina i dodao:

"Nismo znali rezultat iz Podgorice, tako smo se dogovorili i stručni štab nam nije rekao u poluvremenu da Rumunija vodi. Gledali smo samo nas, jer čak i da Crna Gora nije izgubila, ne bi bilo realno da mi ne pobedimo".