Mijat Gaćinović oglasio se u petak na Instagramu kako bi prokomentarisao informacije objavljene u "Sportskom žurnalu", da je na poluvremenu utakmice Lige nacija protiv Litvanije bacio kopačke i oštro se obratio selektoru Mladenu Krstajiću, koji mu je saopštio da će biti zamenjen.

Mladi fudbaler, koji se sa "orlićima" bio U-19 prvak Evrope i U-20 šampion sveta, priznao je da je pogrešio, ali je ujedno istakao da u reprezentaciji Srbije postoje problemi i da njegova reakcija ima i drugu stranu medalje...

"Istina je da sam neprimjereno reagovao na poluvremenu na utakmici protiv Litvanije. Nije istina da sam bilo koga gađao ili mu se unosio u lice, kao što su prenijeli pojedini portali. Ne opravdavam svoje ponašanje, znam da sam pogriješio. Nisam dao sebi za pravo tako da reagujem zato što sam osvojio nešto u karijeri, već zato što su mi smetale neke stvari, koje sam skupljao u sebi od ranije", poručio je Gaćinović.

Ovaj momak letos je u poslednjem trenutku "izvisio" za nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji, iako je u kvalifikacijama redovno bio barem na klupi za rezerve. Umesto njega se među 23 najbolja našao Nemanja Radonjić.

Gaćinović je vraćen u reprezentaciju za oktobarske mečeve Lige nacija, a u međuvremenu je u medijima bilo mnogo prepucavanja na relaciji FSS i selektor Krstajić - igrači (Luka Milivojević, Matija Nastasić).

"Uvijek sam pričao istinu, i mislim da ljudi trebaju da je znaju. Nekim ljudima je u interesu da se krivica prebaci na neke od igrača. Daj Bože da sam ja najveći problem u reprezentaciji. Kada pojedini novinari imaju tako pouzdane izvore, nadam se da će onda objaviti sve što se dešavalo. U dresu reprezentacije Srbije sam uvijek igrao srcem i davao sve od sebe, ponekad uspješno, ponekad manje uspješno. I tako će biti uvijek kada mi se ukaže prilika. A vrijeme će da pokaže ko je kakav", završio je Mijat Gaćinović, prvotimac Ajntrahta i aktuelni osvajač Kupa Nemačke sa tim klubom.