U Torinu je odigrana partija puna strasti u kojoj je dama matirala kralja. Posle 90 i kusur minuta velike borbe, "Stara dama" nadigrala je "kraljevski klub": Juventus - Real Madrid 2:1 (1:0) u 3. kolu Grupe H Lige šampiona.

Prvih osam utakmica 3. kola ostaće upamćeno po 35 postignutih golova, odnosno proseku od 4,4 po meču!?

Pre detalja sa torinskog "Olimpika", evo i nekoliko rezultata: Viljareal - Alborg 6:3, Steaua - Lion 3:5, Fenerbahče - Arsenal 2:5...

U reprizi finala Lige šampiona iz 1998. godine, kada je Predrag Mijatović doneo titulu Madriđanima (1:0), presudili su golovi Alesandra Del Pjera i Amaurija. Italijan je pogodio u 5. minutu prvog, a Brazilac u 2. minutu drugog poluvremena, posle čega je Real Madrid morao da juri rezultat.

Jurio je, jurio, ali do kraja meča uspeo samo da smanji na 2:1 golom Ruda van Nistelroja u 66. minutu.

Meč na prepunom "Olimpiku" u Torinu počeo je sa minutom ćutanja, jer su na dan utakmice dvojica navijača Juventusa poginula u saobraćajnoj nesreći.

Tifozi bjankonera nisu ni zagrejali glasne žice, a već su morali da ih "pokidaju" usled oduševljenja koje im je priredila živa legenda kluba, Aleks Del Pjero. Na pas Amaurija, kapiten Juvea postigao je gol na način kakav malo ko danas može da izvede - 1:0.

Trener Reala Bernd Šuster mogao je samo da slegne ramenima, kad već nije bilo prikladno da aplaudira Italijanu. Uz to, nadao se da će njegova čudna postava, bez krila, sa natrpanim srednjim redom, uspeti da uzvrati.

Od toga u prvih 45 minuta nije bilo ništa.

Još gore postalo je posle prve akcije Juventusa u nastavku meča. "Starac" Pavel Nedved centrirao je levom nogom pravo na glavu Amauriju, koji je trzajem pokušao da pogodi dalji ugao Kasiljesovog gola, ali je nespretno postavljena noga Gabrijela Hajncea učinila da lopta ponovo zatrese mrežu, odbivši se od bližu stativu - 2:0.

Sve što je Šuster mogao da uradi tada, bilo je da ubaci Arjena Robena u igru. Kako je Holanđanin igrao od 54. minuta, trebalo bi Nemca da zamisli da li će ga ikad više ostaviti na klupi u važnom meču. Roben je počeo da pravi dar-mar na levom boku, svaki njegov kontakt s loptom stvarao je nervozu među defanzivcima Juventusa, a ubrzo su stigle i prve prilke za goste...

Trio Holanđana Roben-Snajder-Van der Vart, sa do tada neprimetnim sunarodnikom u špicu Van Nistelrojem, rešio je da odgovori domaćinu.

U 58. minutu Snajder je pronašao Van der Varta, koji je glavom šutirao tik iznad prečke. U 59. Snajder je sa 30 metara naterao Maningera da se ispruži koliko može, a isti igrač u 61. minutu sa 25 metara pogodio je stativu.

Pritisak nije jenjavao sve do gola Ruda van Nistelroja. Mala nepažnja odbrane Juventusa i stari vuk je glavom sa sedam metara pogodio gol posle centaršuta Hajncea - 2:1 u 66. minutu.

Imao je Real još skoro pola sata da potpuno preokrene meč, ali je Klaudio Ranijeri naredio potpunu defanzivu u kojoj je učestvovalo svih 11 igrača na terenu. Na kraju, Juve se odbranio, a Ranijeri se spasio otkaza do daljnjeg... Italijanski mediji objavili su pred meč sa Realom vest da mu je uprava kluba dala ultimatum: pobeda ili otkaz.

Lion od 0:2 do 5:3

Otkaz bi mogao uskoro da dobije Luis Aragones. Njegov Fener pregažen je u sred Istambula od strane Vengerovih tinejdžera: Fenerbahče - Arsenal 2:4.

Adebajor u 10, Volkot minut kasnije i Dijabi u 22. minutu najavili su potop žuto-plavih u Bosforu... U međuvremenu trapav je bio Silvestre, koji je postigao autogol nade za turski tim.

Tračak nade pretvorio se u plamen kada je Španac Guiza u 78. minutu smanjio na 2:3, ali je tuš odvrnuo Ramzi u četvrtom minutu nadoknade postavio konačnih 2:4.

Sa Zdravkom Kuzmanovićem u startnoj postavi i Stevanom Jovetićem u ulozi rezerve, Fiorentina je doživela težak pad u Minhenu. Bajern je posrtanje u Bundesligi nadomestio dominantnom pobedom u Evropi - 3:0, Klose, Švajnštejger, Ze Roberto.

Istim rezultatom Mančester junajted je na "Old Trafordu" dobio ostrvski derbi sa Seltikom. Dmitar Berbatov pogodio je dva puta, a Runi jednom za osmehe na licu Ser Aleksa Fergusona, koji je na raspolaganju imao i Kristijana Ronalda i Vejna Runija i Dmitra Berbatova.

Naravno, svih 90 minuta odigrao je Nemanja Vidić.

Devet golova videli su navijači Viljareala, od čega tri u mreži voljenog kluba. Alborg je poveo u Španiji, potom izjednačio na 2:2 i taj rezultat bio je aktuelan do 67. minuta utakmice. A, onda je usledila prava goleada "žute podmornice" za konačnih 6:3, uz het-trik Ljorentea i gol zaboravljenog Robera Piresa.

Gol manje postignut je u Bukureštu, gde je Steaua dva puta vodila protiv Liona i na kraju izgubila sa čak dva gola razlike - 3:5.

U 11. minutu bilo je 2:0 za Rumune, tik pred odlazak na odmor 3:2, ali su se Fred i Benzema sa četiri gola pobrinuli da njihov tim zabeleži prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Najmanje golova postignuto je na meču između Porta i Dinama iz Kijeva - jedan i to u mreži domaćeg tima. Na tom meču Ninković je zamenjen u drugom poluvremenu.

Jedini remi zabeležen je u Sank Peterburgu, gde su Belorusi poveli, a Rusi izjednačili u finišu. U duelu debitanata: Zenit - BATE Borisov 1:1.

REZULTATI 3. KOLA LIGE ŠAMPIONA

GRUPA E

Viljareal - Alborg 6:3 (2:2)
/Rosi 28, Kapdevila 33, Ljorente 67, 70, 84, Pires 79 - Seganovski 19, Enevoldsen 36, Johanson 77/

Mančester junajted - Seltik 3:0 (1:0)
/Berbatov 30, 51, Runi 76/

Tabela: Mančester 7, Viljareal 7, Seltik 1, Alborg 1.

GRUPA F

Bajern Minhen - Fiorentina 3:0 (2:0)
/Klose 4, Švajnštajger 25, Ze Roberto 90/

Steaua - Lion 3:5 (3:2)
/Arturo 8, Gojan 11, Petre 45 - Keita 23, Benzema 33, 71, Fred 69, 90+2/

Tabela: Bajern 7, Lion 5, Fiorentina 2, Steaua 1.

GRUPA G

Fenerbahče - Arsenal 2:5 (1:3)
/Silvestre autogol 19, Guiza 78 - Adebajor 10, Volkot 11, Dijabi 22, Song 49, Ramzi 90+4/

Porto - Dinamo Kijev 0:1 (0:1)
/Alijev 27/

Tabela: Arsenal 7, Dinamo 5, Porto 3, Fenerbahče 1.

GRUPA H

Zenit - BATE Borisov 1:1 (0:0)
/Fatih Teke 80 - Nekajčik 52/

Juventus - Real Madrid 2:1 (1:0)
/Del Pjero 5, Amauri 48 - Van Nistelroj 66/

Tabela: Juventus 7, Real 6, BATE Borisov 2, Zenit 1.

U sredu:

GRUPA A: Bordo - Kluž, Čelsi - Roma. Tabela: Čelsi 4, Kluž 4, Roma 3, Bordo 0.

GRUPA B: Inter - Anortozis, Panatinaikos - Verder. Tabela: Inter 4, Anortozis 4, Verder 2, PAO 0.

GRUPA C: Šahtjor - Sporting, Bazel - Barselona. Tabela: Barselona 6, Šahtjor 3, Sporting 3, Bazel 0.

GRUPA D: Atletiko Madrid - Liverpul, PSV - Marsej. Tabela: Atletiko 6, Liverpul 6, PSV 0, Marsej 0.

(N. J. - MONDO)