Rahim Sterling i Mario Baloteli, fudbaleri koji su tokom karijere i sami više puta bili meta rasističkih uvreda i pretnji, nisu sa odobravanjem prihvatili stav Leonarda Bonućija posle skandala koji se dogodio na Sardiniji.

Naprotiv!

Englez je iskoristio Instagram story da "menšnuje" Bonućija, citira njegovu izjavu da je "krivica 50-50" i čestita mu ironično gomilom smajlija i aplauza.

Baloteli je, komentarišući Instagram post svog mlađeg zemljaka Moize Kena - koga su u utorak uveče na Sardiniji vređali navijači Kaljarija imitacijom majmunskih krika - napisao da je "Bonući imao sreće" što on nije bio tu.

"...a, Bonući? Sreća što nisam bio tu. Umesto da te brani on uradi onako nešto? U šoku sam", napisao je između ostalog napadač Olimpika iz Marseja u komentarima ispod slike.

BONUĆI: I KEN JE KRIV!

Pored Bonućija, i trener Juventusa Masimilijano Alegri prokomentarisao je da 19-godišnji Ken nije trebalo na taj način da proslavi pogodak, iako se ogradio da time ne želi da opravda rasiste i konstatovao da u Italiji ne postoji volja da se oni prepoznaju i udalje sa stadiona zauvek.

Ken, očigledno, ne misli da je uradio bilo šta pogrešno.



Izabrao je upravo fotku kada raširenih ruku stoji ispod tribine sa rasistima i napisao komentar:

"Najbolji način da odgovoriš na rasizam".