Subotnje popodne u 36. kolu Premijer lige donelo je dva nerešena rezultata i trijumfe Vulverhemptona i Fulama.

Pobede su upisali prežaljeni Fulam koji je uspeo da pobedi Kardif rezultatom 1:0 i upiše treću vezanu pobedu, i Vulverhempton koji je slavio na gostovanju Votfordu 2:1. Duel Sautemptona i Bornmuta obeležilo je mnogo golova i obrta, na kraju se završilo 3:3, dok je najneinteresantnije bilo na "Selhurst parku" gde su Kristal Palas i Everton odigrali bez golova.

Najinteresantnije je bilo u Sautemptonu gde je postignuto pet golova i igrana je utakmica sa puno uzbuđenja i preokreta.

Domaći igraju puno bolje otkako je na mesto trenera došao Ralf Hasenhitl i nastavili su sa dobrim partijama i na ovom meču. Crveno-beli su bolje otvorili meč i posle 12 minuta igre došli do prve prednosti.


Redmond je primio odličan pas od Hejbjerga na levom uglu šesnaesterca i vratio povratnu za Longa koji je lepo pogodio desni ugao gola gostiju.

Nakon toga Bornmut je krenuo u ofanzivu, pokušali su posedom da preuzmu kontrolu nad zbivanjima na terenu i uspeli da do poluvremena dođu do preokreta.

Prvo je u 20. minutu Den Gosling krunisao sjajan kontra-napad svoje ekipe i rutinski rešio situaciju u kojoj je bio "jedan na jedan" sa golmanom. Nedugo zatim, u 32. minutu usledio je potpuni rezultatski obrt, Bruks je šutirao sa preko 20 metara, golman Gan je loše reagovao, a Kalum Vilson je natrčao na odbitak i zatresao mrežu.

Do poluvremena se igralo nešto mirnije, Bornmut je čuvao loptu, a Sautempton čekao svoju šansu iz kontri, ali nijedna od ekipa nije ozbiljnije pripretila protivniku.

Već na početku drugog poluvremena videlo se da se situacija na terenu menja i da je domaćin odlučan da okrene rezultat u svoju korist. Posle samo deset minuta igre u nastavku uspeli su da dođu do egala, a ubrzo nakon toga i da još jednom dođu do prednosti.

U 55. minutu Vord-Praus je dobio loptu na tridesetak metara od protivničkog gola, predriblao defanzivca, a zatim sa dvadeset metara iznenadio Begovića i izjednačio rezultat.

A onda, novi preokret – Valeri je u 67. minutu dobro prošao po desnoj strani, uputio centaršut na drugu stativu gde je najviši u skoku bio rezervista Target koji je tim golom vratio svoju ekipu u prednost.

Do kraja je ekipa Edija Haua pokušavala da dođe do novog izjednačenja i izbori makar bod, što je i uspela pred sam kraj utakmice.

Napadali su fudbaleri "trešnjica", ali bez većih prilika sve do 86. minuta kada je Rajan Frejzer karakteristično prošao po levoj strani i sa gol-aut linije iz kaznenog prostora poslao loptu kroz peterac, a Vilsonu nije bilo teško da sa metar udaljenosti postigne svoj drugi pogodak.

Na kraju 3:3 u napetom i uzbudljivom duelu, Sautempton će žaliti za bodovima koji su mogli i zvanično da mu obezbede opstanak, ali relativno mirno čekaju kraj sezone budući da je Kardif poražen ovog popodneva i blizu je ispadanja.

Fulam Aleksandra Mitrovića se kasno trgao iz sna. Pobedili su Kardif na svom terenu i tako vezali treću uzastopnu pobedu i poslali velški tim veoma blizu Čempionšipa.

Vornokovom timu presudio je Rajan Babel, Holanđanin igra odlično i jedan je od glavnih razloga zbog kojih njegov tim ređa pobede. On je postigao pogodak u 79. minutu iskoristivši asistenciju Kristija i otežavši život svom rivalu koji će do kraja morati da se uzda u sreću kako bi ostao u najjačem prvenstvu Engleske.

Golova je bilo i u Votfordu gde je domaćin izgubio rezultatom 2:1 od Vulverhemptona u borbi za sedmo mesto i poziciju koja vodi u Ligu Evrope.

Dvojac Himenez-Žota nastavio je da pruža sjajne partije i doneo je trijumf svojoj ekipi na ovom meču.  Meksikanac je u 41. minutu doveo svoju ekipu u vođstvo, Grej je izjednačio odmah po povratku sa odmora u 49. da bi konačan rezultat postavio Portugalac golom u 77. minutu.


"Vukovi" su se pobedom odlepili upravo od Votforda, sada imaju četiri boda više od njih i od Evertona i pobeda u sledećem kolu bi značila izlazak u Evropu za Espirita-Santa i ekipu.

Votford i dalje ima šanse da se domogne evro-takmičenja, uprkos manjoj verovatnoći da to urade kroz prvenstvo, osvajanje FA kupa bi im donelo isti uspeh, a tamo ih u finalu čeka Mančester siti.

Najmanje uzbuđenja viđeno je u Londonu gde su Kristal Palas i Everton odigrali bez golova. "Karamele" su zbog remija izgubile priključak sa Vulverhemptonom i Liga Evrope je za njih sve dalje, dok je domaćin siguran i utakmice do kraja sezone igra bez opterećenja.

Rezultati 36. kola:


petak

Liverpul - Hadersfild 5:0 (2:0)
/Keita 1, Mane 23, 66, Salah 45+1, 83/

subota

Totenhem - Vest Hem 0:1 (0:0)
/Antonio 67'/

Kristal Palas - Everton 0:0

Fulam - Kardif 1:0 (0:0)
/Babel 79'/

Sautempton - Bornmut 3:3 (2:1)
/Long 12', Vord Praus 55', Target 67' - Gosling 20', Vilson 32, 86'/

Votford - Vulverhempton
/Grej 49' - Himenez 41', Žota 77'/

Brajton - Njukasl 18.30

nedelja

Lester - Arsenal 13.00
Barnli - Mančester siti 15.05
Mančester junajted - Čelsi 17.30

Tabela: Liverpul (+1) 91, Mančester siti 89, Totenhem 70 (+1), Čelsi 67, Arsenal 66, Mančester junajted 64, Vulverhempton (+1) 54, Everton (+1) 50, Votford (+1) 50, Lester 48, Vest Hem 46 (+1), Kristal Palas (+1) 43, Bornmut (+1) 42, Njukasl 41 Barnli 40, Sautempton 38 (+1), Brajton 34, Kardif (+1) 31, Fulam (+) 26, Hadersfild (+1) 14.