Zvanično je!

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je postupak protiv Mančester sitija zbog sumnji u kršenje pravila finansijskog fer-pleja, čime su potvrđene informacije koje su "procurile".

Finasijsko kontrolno telo UEFA (CFCB) otvorilo je slučaj oko Mančester sitija zbog pojedinih navoda u malverzacije oko sklapanja ugovora sa maloletnim fudbalerima, ali i sponzorskim ugovorima, što je klub demantovao u današnjem saopštenju.

"Mančester Siti je razočaran, ali nažalost ne i iznenađen što je slučaj došao do glavnog istražitelja CFCB-a. Klub je uveren u pozitivan ishod, optužbe su netačne. Dali smo nesporne dokaze, ali su ignorisani prebacivanjem na CFCB", navodi se u saopštenju "građana" u kom takođe kritikuju UEFA zbog toga što su ove informacije ranije dospele u javnost.

Sitiju preti kazna zabrane transfera, identičnim kao što su ranije dobili Barselona i Čelsi, pošto je već plaćao finansijske penale.

Britanski mediji otišli su toliko daleko da bi "građani" mogli da budu i izbačeni iz Evrope, ali je to malo verovatno, posebno ako se uzme u obzir to da se aktivno govori o "zatvorenoj" Ligi šampiona u kojoj bi zagarantovano mesto imali najbogatiji klubovi Evrope.

UEFA je znala da izbaci klubove iz Lige šampiona, i Lige Evrope, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, međutim uglavnom su to bili klubovi istočnih evropskih zemalja.