Još jedna loša sezona je iza Vojvodine.

Ekipa je tokom takmičarske 2018/19 promenila tri trenera, igrala je ružan fudbal, bila neefikasna i na kraju je uhvatila "poslednji voz" za plej-of posle tri uzastopne pobede, ujedno i jedine tokom čitavog proleća, ali se u dodatnih sedam kola ponovo nije snašla...

Dva puta je "odjeknula" petarda, a možda još više nezadovoljstvo navijača koji već nekoliko meseci unazad traže od aktuelnog rukovodstva da odstupi od kluba.

Sve je kulminiralo na vanrednoj sednici Skupštine FK Vojvodina, koja je zakazao potpredsednik tog tela na poziv navijača, ali se na njoj sem transparenta "Uprava napolje" nije desilo ništa značajno - jer nije bilo kvoruma za njeno održavanje.

Iz kluba su ubrzo odgovorili da će sednica biti zakazana na kraju sezone, ali još uvek predsednik Skupštine Dragoljub Samardžić nije saopštio datum jer se čekaju izveštaji.

Na njoj bi, kako saznajemo, trebalo da dođe i do usvajanja promena u rukovodstvu; Dušan Vlaović će napustiti fotelju predsednika Upravnog odbora, a na njegovo mesto smestiće se Vojislav Gajić, kome bi to bio treći mandat na "Karađorđu".

Prvi čovek firme "Aleksandar Gradnja" prethodno je bio na čelu kluba do septembra do decembra 2016, ali su ga tada zamenili Dušan Mijić i Dragoslav Vuković na predlog navijača.

Uz njega, novo ime trebalo bi da bude i poznati menadžer Ranko Stojić, o kome je MONDO još u martu pisao da konkuriše za funkciju novog sportskog direktora, koji bi imao i šira ovlašćenja od onih uobičajenih - bio bi mu poveren čitav fudbalski sektor.

Promene rukovodstvo FK Vojvodina dolaze Vojislav Gajić i Ranko Stojić
MN Press 

To znači da bi Stojić trebalo da odredi i novog trenera "stare dame", pošto se ne očekuje nastavak saradnje sa Radovanom Krivokapićem, dok su potencijalne zamene manje-više slične kao i pre šest meseci.

Najbliži klupi je Milorad Kosanović, čiji su dolazak u januaru zaustavili navijači, dok je drugo ime koje se ovih dana spominje Nenad Lalatović, koji će po svoj prilici napustiti Niš.

Kada su u pitanju rukovodeće pozicije, u klubu bi trebalo da ostane Dušan Bajatović, kao glavni finansijer kluba, koga su navijači, uz gradonačelnika Miloša Vučevića, pozvali da reši probleme u Vojvodini.

Očekuje se odlazak trenutnog sportskog direktora Saše Drakulića, odnosno još nekoliko promena u Upravnom odboru u kom bi pored Dušana Bajatovića trebalo da bude i Božidar Beronja.