/piše: Bojan Jakovljević, mondo.ba/

Marko Jovanović
novi je član banjalučkog Borca.

Iskusni, 31-godišnji defanzivac, dogovorio je jednogodišnju saradnju sa banjalučkim klubom, a u nedelju se na Zlatiboru priključio novim saigračima.

Nekadašnji fudbaler beogradskog Partizana pratio je trening ekipe Borca, a u ponedeljak će se staviti na raspolaganje stručnom štabu "crveno-plavih".

"Stigao sam danas, usledilo je standardno upoznavanje sa šefom stručnog štaba, predsednikom, direktorom i saigračima, od kojih već neke momke znam od ranije, a već od sutra sam na terenu. Prve impresije su zaista odlične. Srećan sam što se nakon skoro mesec dana pregovora sve završilo onako kako smo i Borac i ja priželjkivali. Ozvaničili smo saradnju i nadam se da je pred nama uspješna sezona", istakao je vidno raspoloženi Jovanović.

Iako su pregovori trajali dugo, praktično od kraja sezone u Superligi Srbije, u kojoj je Jovanović sa dosta uspeha nosio dres Voždovca, dve strane na kraju su na obostrano zadovoljstvo postigle dogovor.

"Iskreno, moje želje bili su usmerene ka inostranstvu, s obzirom da sam u godinama kada mogu nešto da uradim. Kako je prolazilo vreme, shvatio sam da predsednik Vico Zeljković i ostali članovi Uprave žele da naprave neki novi Borac, predstavili su mi ambicije, koje su mi bile izuzetno primamljive. Bili su uporni, pokazali veliku želju da me dovedu, kako predsednik, tako i šef stručnog štaba Branislav Krunić, što mi je mnogo imponovalo. Presudilo je to što je to Borac, Banjaluka i to mi je veoma bitno. Želja je da se borimo za najviše ciljeve i verujem da ću u tome uspeti, kao što sam nekada radio u Partizanu", dodao je odbrambeni fudbaler sa velikim iskustvom, kako domaćim, tako i inostranim.

Pročitajte kompletan Jovanovićev intervju na portalu Mondo.ba.