Faruk Hadžibegić izabran za selektora Crne Gore
MN Press/arhiva 

Ono o čemu se govorilo poslednjih dana, danas je i zvanično potvrđeno - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore imenovao je Faruka Hadžibegića za selektora A reprezentacije te zemlje.

Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora i sa njim će biti potpisan ugovor do kraja sledeće godine.

Hadžibegić će sutra zvanično potpisati ugovor, nakon čega će biti predstavljen javnosti na konferenciji za novinare u Podgorici.

Na klupi Crne Gore će debitovati 5. septembra na prijateljskoj utakmici sa Mađarskom u Podgorici, a pet dana kasnije sledi duel sa Češkom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Hadžibegić je na klupi Crne Gore zamenio Ljubišu Tumbakovića, koji je smenjen pošto je odbio da vodi ekipu u utakmici protiv Kosova. On je peti selektor fudbalske reprezentacije od kada je Crna Gora nezavisna država. Pre njega na tom mestu su bili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko  Brnović i Ljubiša Tumbaković.

Hadžibegić je legenda Sarajava i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije. Igrao je za Betis, Sošo i Tuluz, dok je tokom trenerske karijere vodio Sošo, Troa, Gazijantep, Dijarbakir, Denizli, Nior, Dižon, Bastiju, Arl, Valensijen, Red star, a krajem prošlog milenijuma godinu dana je bio i selektor Bosne i Hercegovine.