Najčudnija sportska priča dana stiže iz Engleske, a u glavnoj ulozi je legenda Premijer lige.

Vensan Kompani je za večeras "zakazao" svoj oproštaj ovekovečen utakmicom na "Etihadu" između ljudi koji su sa njim branili boje Mančester sitija i najviđenijih imena engleskog šampionata tokom vremena u koj je on igrao na "Ostrvu".

Ali, njega neće biti na terenu.

Belgijanac se, naime, povredio, istegao je zadnju ložu i neće moći da učestvuje u susretu koji je organizovan u njegovu čast.

On je okupio brojna velika imena, na travi će između ostalih biti Tijeri Anri i Rajan Gigs, ali doskorađnji kapiten Sitija neće po poslednji put zaigrati pred "svojim" navijačima.

"Nažalost danas neću početi utakmicu, niti ću igrati uopšte. Uobičajeno za mene, zar ne? Ja sam obično tu samo na kraju sezone", šaljivo je rekao Kompani u najavi današnjeg meča i dodao da ne može da rizikuje usled problema sa ložom.

Fudbaler koji je ovu sezonu počeo kao trener-igrač u Anderlehtu, ali brzo i odustao od tog poziva, naveo je da igranje na "Etihadu" nije jedini način da se oprosti.

"Na terenu će biti mnogo sjajnih igrača i to je lep način da se oprostim od navijača. Ne moram nužno da budem na terenu da bih to uradio, a važnije od svega je što ovo radimo iz lepih razloga koji su svakako prioritet u odnosu na to ko igra", kazao je on s obzirom da je večerašnji duel humanitarnog karaktera.

"Biću tu sledeće godine, kada se David Silva bude opraštao", uz osmeh je zaključio igrač koji je okupio legende za utakmicu koja će se igrati u 20 časova.

Svakako će biti zanimljivo gledati nekadašnje zvezde Premijer lige još jednom u akciji, a možda ima i nečega simboličnog u tome što igrač koji je godinama "nizao" povrede propušta poslednji meč upravo usled problema te prirode...