Fudbalska reprezentacija Španije dobila je veliko "pojačanje" – Ansu Fati je u petak dobio pasoš te države, i tako stekao pravo nastupa za nacionalnu selekciju, ali to nije po volji njegovim najmilijima.

Naime, otac "čuda od deteta" nije zadovoljan činjenicom da je njegov sin postao španski državljanin.

On je u razgovoru za "A Bolu" rekao da su njegovi planovi po pitanju reprezentativne karijere njegovog sina bili potpuno drugačiji.

"Moj san je bio da moj sin zaigra za Portugal. Mislim da je i on pre to želeo, ali sada će to biti veoma teško. Pre nekog vremena sam pričao sa direktorom portugalskog Fudbalskog saveza, razgovor je protekao veoma dobro, ali nikada me nisu ponovo pozvali", ispričao je Bori Fati.

Španci su znali da iskoriste priliku koja im se ukazala, brže-bolje su pohitali i obezbedili mladom igraču rođenom u Gvineji-Bisao zvanične papire njegove "nove" države i sada je napadač veoma blizu toga da obuče njihov dres.

Njegov otac primećuje da je su čelnici saveza bili veoma uporni i da su postupili mnogo ozbiljnije od portugalskih kolega.

"Nakon prvih partija koje je pružio u seniorskoj konkurenciji, našli smo se pod velikim pritiskom španskog Saveza, kontaktirao me je predsednik i čini se da je sada sve gotovo", zaključio je stariji Fati.

Ansu je jedan od retkih fudbalera koji na početku Barselonine sezone zaslužuju prelaznu ocenu, i iako mlad, deluje da mu pritisak igranja u velikom klubu ne stvara poteškoće.

On bi uskoro mogao da napusti ekipu, ali na kratko, jer se očekuje da će se naći na spisku selektora španske U17 reprezentacije, za Svetsko prvenstvo u toj kategoriji koje će se igrati u Brazilu.