Engleska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a pobedama protiv Crne Gore i Kosova obezbedila je prvo mesto u grupi i mesto među nosiocima.

Selektor Engleske Geret Sautgejt ostvario je cilj sa svojom ekipom i sada je samo fokusiran na to takmičenje.

Njemu ugovor sa Fudbalskom federacijom Engleske garantuje ostanak na čelu nacionalnog tima posle Mundijala u Kataru 2022. godine, ali Sautgejt ne razmišlja toliko daleko i kaže da možda ipak on neće biti taj koji će voditi reprezentaciju na Svetski kup.

"To će u velikoj meri zavisiti kako će proći naredno leto. Kada imate lošu nedelju, ljudi mogu da se odljube od vas i onda nema podrške da ostanete, a to može da utiče na ekipu. Realističan sam po pitanju kako mogu stvari da se okrenu, ali uvek smo planirali kratkoročno, na srednji rok i drugoročno u poslednjih osam godina", rekao je Sautgejt za "Skaj".

Sautgejt će narednog meseca u Kataru pratiti svetsko klupsko prvenstvo na kome će nastupiti Liverpul i obići potencijalna mesta na kojima bi Englezi mogli da naprave kamp tokom Mundijala 2022. godine.

"Kada sam počinjao posao i gledao ostale Saveze, skoro da nas je bilo sramota da odemo da pogledamo gde bi trebalo da se pripremamo. A Nemačka je uvek bila tamo i već obezbedila najbolji hotel. Mislim da moramo da budemo hrabriji i da kažemo nije loša sreća otići i uraditi to", naveo je on.

Sautgejt je rekao da svi moraju da imaju veru u ono što rade i da na pravi način obave pripreme.

U štabu Engleske planiraju da ekipa provede neko vreme u inostranstvu pre početka Evropskog prvenstva u junu. Sautgejt smatra da svi moraju da prihvate velika očekivanja, posle plasmana u polufinale Svetskog prvenstva i dobrih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Moramo da odemo na turnir sa mnogo samopouzdanja, ali znamo i da ima stvari u našoj igri koje moramo da popravimo. Mnoge velike ekipe će tako razmišljati, svi imaju jasne prednosti i stvari koje bi mogli da istaknu i iskoriste", naveo je selektor Engleske.