Reprezentacija BIH nije uspela da se kroz kvalifikacije plasira na EURO 2020, pa joj je jedina šansa baraž Lige nacija u kojem će se sastati sa Severnom Irskom, a ako prođu čekaće ih bolji iz duela Slovačke i Irske.

Izvršni odbor FSBIH prošlog mjeseca doneo je odluku da Prosinečki bude selektor do završetka kvalifikacija, ali i utakmica baraža, koje će biti odigran u martu, međutim veliko je pitanje da li će on ostati na klupi "zmajeva" do tada.

Popularnom "Žutom" dani su praktično odbrojani, a sarajevski mediji objavili su da će njegova sudbina biti rešena u utorak na sastanku sa predsednikom FSBiH Elvedinom Begićem, koji je čak i sam Prosinečki najavio.

Tim povodom MONDO je kontaktirao prvog čoveka Saveza i dobio informaciju da sastanka u utorak ipak neće biti.

"To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo se ni dosad nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne u vezi ovih pitanja", rekao je Begić i podsetio da je Izvršni odbor FSBiH zadužio Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da analiziraju rad selektora i daju predloge.

Begić je otkrio da bi se o sudbini Prosinečkog ipak moglo raspravljati do kraja nedelje.

"Oni moraju prvo da sednu ove nedelje, razgovaraju i naprave svoje analize i viđenje situacije. Po mojim saznanjima to bi moglo biti već u sredu. Posle toga idemo na Izvršni odbor", potvrdio je Begić.

On se osvrnuo i na izjavu Prosinečkog koji je nakon žreba plej-ofa Lige nacija rekao da će u utorak biti poznato da li ostaje na klupi "zmajeva“.

"Nismo razgovarali juče, razgovaraćemo u utorak i tada će sve biti jasno", rekao je u subotu Prosinečki, međutim, Begić u izjavi za naš portal još jednom je podsetio da nije on taj koji odlučuje o selektoru.

"Sva priča koja se vrti i ono ' sastaću se ja sa predsednikom i popričati' pada u vodu jer ja to nisam nikad radio, niti ću raditi, s obzirom na zaduženja i potrebu da ljudi iz struke kažu svoje mišljenje. Izvršni odbor FSBiH nikada nije donosio odluke dok nije struka dala svoje predloge i izveštaje“, zaključio je Begić.

Ono što je kristalno jasno je da je Prosinečki definitivno prepustio Savezu da odluči o njegovoj sudbini, što je i logično, jer njegova ostavka u septembru nije prihvaćena.

"Ostavku sam već jednom dao, mislim da ne bi imalo smisla da to učinim ponovo jer se reprezentacija može plasirati na EURO. Dve domaće utakmice, dva protivnika koja nisu iz one najviše kategorije", rekao je prije nekoliko dana Prosinečki za Sportklub.