Stiven Džerard (39) odabrao je prošle godine Glazgov Rendžers kao pravu sredinu za početak svoje samostalne trenerske karijere, posle kratkog rada sa mladim kategorijama Liverpula.

Seo je na klupu škotskog kluba u aprilu 2018. i za kratko vreme ostvario značajne rezultate. Dan posle plasmana u nokaut fazu Lige Evrope, zbog toga je nagrađen novim ugovorom, prema kojem će ostati na "Ajbroks stadionu" do 2024.

Legendarni engleski fudbaler uspeo je za sezonu i po da dva puta uvede Rendžers u grupu drugog po snazi evro-takmičenja, i to tako što je krenuo od prvog kola kvalifikacija.

U leto 2018. njegov tim eliminisao je na tom putu tri ekipe iz bivše Jugoslavije - Škupi iz Makedonije, Osijek i Maribor, kao i ruski tim UFA u baražu.

Ove sezone, Rendžers je ušao u grupu Lige Evrope posle uspešnih dvomeča protiv Sent Džozefa iz Gibraltara, Progresa iz Luksemburga, danskog Mitjilanda i poljskog velikana, Legije iz Varšave.

Za to vreme, u škotskom prvenstvu bio je vicešampion za sezonu 2018/19, sa devet poena manje od Seltika, koji je osvojio prethodnih osam titula šampiona Škotske.

Taj trofej biće sledeći veliki cilj čuvenog "Stivija Džija", a u ovom trenutku u domaćem prvenstvu njegov tim zaostaje dva poena za najvećim rivalom.