FK Radnički Niš u ponedeljak je "potpisao" prvo pojačanje za nastavak sezone.

U redove ekipe Milorada Kosanovića stigao je Mario Maslać (29), iskusni defanzivac koji je već potpisao ugovor i biće na prvoj prozivci "čika Miše" 10. januara.

"U klub me je dovela uprava Radničkog, koja veruje u mene i koja mi je dala poverenje da dođem u ovako veliki klub, koji je na visokoj poziciji u srpskom fudbalu. Nadam se da ću im se odužiti svojim dobrim partijama u svom novom dresu", rekao je on.

Maslać ima veliko superligaško iskustvo, a najzapaženije partije pružao je u Borcu iz Čačka, gde je sarađivao sa svojim novim-starim trenerom.

"Bio sam kapiten Borca, koji je tada bio u vrhu našeg fudbala, a imam i internacionalno iskustvo i veoma mi je drago što sam se vratio u Srbiju posle nekoliko godina. Radnički ima visoke ambicije, sa kojima sam upoznat i nadam se da ćemo izboriti izlazak u Evropu".

Maslać je Novosađanin, a igrao je za Veternik, Borac Čačak, Osijek, Vojvodinu, Irtiš iz Kazahstana, Rigu iz Letonije i za makedonske klubove, Belasicu i Akademiju Pandev.

Svojevremeno je bio i mladi reprezentativac Srbije.

"Sa trenerom Kosanovićem sarađivao sam u Borcu, obojica smo iz Novog Sada, a što se tiče saigrača, igrao sam sa Melegom u Vojvodini i sa Kneževićem u Vojvodini i Borcu, tako da mi neće biti teško da se ovde uklopim", rekao je Maslać, tokom svog prvog dana na "Čairu".

Radnički je u ovom prelaznom roku već prodao Nikolu Čumića Olimpijakosu, a u ponedeljak je realizovao transfer svog najboljeg napadača Nermina Haskića u Japan.