Kristijan Eriksen dugo je izražavao želju da promeni sredinu i napusti Totenhem.

Nastojanja danskog fudbalera da se oproba u novom timu ostvarila su se u finišu prelaznog roka, kada je Ostrvo zamenio Apeninskim poluostrvom, zaduživši opremu Intera.

Eriksen je već nastupio na dva meča za "neroazure" - po jedan u Kalču i Kupu Italije, a u prošlom meču protiv Udinezea dobio je poverenje Antonija Kontea da bude deo startne postave.

U tekućoj takmičarskoj sezoni, primarni cilj Intera je da konačno skine sa trona osmostrukog uzastopnog šampiona Juventus, što je i privuklo Eriksena na ''Meacu''.

"Juventus je pobeđivao i osvajao titule dugo unazad, mi sad želimo da promenimo stvari u našu korist. Zato sam ovde", rekao je Danac za "Gazetu delo sport".

O treneru Konteu, taktici i formaciji, Eriksen navodi: "Sa Konteom sam razgovarao samo jednom pre dolaska u Milano i bio je veoma direktan sa mnom. Rekao mi je šta vidi u meni i šta očekuje od mene na terenu, sa ili bez lopte. U Interu je, takođe, sve visoko organizovanije i da, Konteovi treninzi su veoma teški. Međutim, spreman sam za te stvari. Želim da igram negde gde mogu da kontrolišem loptu. Nije toliko bitno gde, ali moram da budem na mestu sa kojeg mogu da kreiram prilike za saigrače u napadu".

Svestan je Eriksen veličine kluba u kojem se nalazi, ali ističe da ne oseća pritisak na svojim leđima.

"Ne osećam teret. Tokom ranijih godina i nastupa za Totenhem i Dansku, uvek sam preuzimao odgovornost. Na to sam naviknut. Ništa se nije promenilo ni u Interu. Želim da budem igrač koji stvara razliku, postiže golove. Potrebno mi je određeno vreme da se priviknem na klub, to je očigledno, ali ga nećete dobiti mnogo ukoliko se od vas očekuje da budete čovek odluke".

Već u svojoj trećoj utakmici za novi klub, Eriksen će biti deo jednog od najvećih derbija koji ''Čizma'' može da ponudi. Za nedelju je zakazan ''Derbi dela Madonina''.

"Gledao sam ranije okršaje Milana i Intera na televiziji, međutim sad ću i uživo biti akter celog tog spektakla i biće potpuno drugačije. Očekujem drugačiju atmosferu nego u Londonu".

Eriksen će u pomenutom derbiju igrati protiv povratnika u Milan Zlatana Ibrahimovića, ali i svog saigrača iz reprezentacije Simona Kjera.

"Zlatan i ja smo veoma različiti. Naviknut je na ove mečeve, dok ja debitujem u jednom ovakvom derbiju. Mnogo sam pričao sa svojim prijateljem Simonom. Ništa me ne plaši kad je igra Milana u pitanju. U boljoj smo poziciji, ali kad je derbi u pitanju, nijednu opciju ne treba isključiti", istakao je Eriksen.

Inače, pred milanski derbi ''neroazuri'' su drugoplasirani tim Serije A sa tri boda manje od lidera Juventusa, dok je Milan na mestu broj šest, poslednjem koje u ovom trenutku vodi na evropsku scenu.