Savo Milošević je deo svoje igračke karijere proveo u Engleskoj. Zna kakva pravila tamo vladaju i naučio je mnogo toga o načinu života i rada. Nešto od toga je primenio i u svom životu.

Na konferenciji za novinare uoči prvenstvenog duela sa ekipom TSC, novinari su upitali Miloševića i šta misli o odluci UEFA da rigorozno kazni Mančester siti izbacivanjem iz evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Odgovor Miloševića vrlo zanimljiv, a uporedio je i kazne koje je dobijao Partizan proteklih godina i decenija.

"Teško je komentarisati takve stvari, a da ne znam detalje iznutra. Ako je Siti zaista prekršio FFP, onda sam za to da budu kažnjeni i ovako i još žešće. Jer, mi smo u Srbiji često dobijali oštre kazne i od UEFA i od FIFA i ne vidim zašto bi drugi bili povlašćeni. Ako jesu, mislim da je nemoguće da su samo oni tako poslovali i da su samo oni na tapetu. Generalno sam surov kada su u pitanju takve stvari. Ako ostvarujete prednost u odnosu na rivale a da je to nečasno, kao recimo doping ili 'dogovori', da biste ostvarili rezultat, u tom slučaju sam za kazne za koje bih ja bio daleko suroviji. Bio sam profesionalac 17 godina i nisam aspirin popio svo to vreme, nego sam ćutao i trpeo. Ako bih shvatio da je neko ostvario prednost na takav način, bio bih spreman da ga ubijem", metaforično je poručio Milošević.