Nejmar, brazilski reprezentativac i sadašnji član Pari sen Žermena, unazad pet godina je u kasnoj fazi februara ili ranoj fazi marta ili odsustvovao sa terena iz raznih razloga. Opšte mišljenje, koje niko nikad zvanično nije potvrdio, jeste da je išao na rođendan svoje sestre.

Ove godine je drastično umanjio veličinu rođendanske žurke, povreda je brzo prošla
, ali u klubu se i dalje žuruje.

2015. godine, u svojoj drugoj sezoni u Barseloni po dolasku iz Santosa, ''krivi'' su bili žuti kartoni, pa je pauzirao jedan meč, baš kao i sezonu kasnije.

Početkom marta 2017. godine doživio je povredu mišića, koja se ''poklopila'' sa rođendanom njegove sestre (11. mart), dok je 365 dana kasnije, nakon spektakularnog transfera među ''svece'', doživio fakturu metatarzalne kosti, pa je bio primoran da propusti 16 utakmica Parižana u periodu od kasnog februara do ranog maja.

Na kraju, negdje u ovo doba prošle godine je slomio metatarzalnu kost, ali ga to nije spriječilo da bude ''dio inventara'' na najpoznatijem svjetskom karnevalu  - kao i u pomenutim godinama unazad!

Fanovi širom svijeta ''primijetili su šablon'' kad su u pitanju njegova odsustva, međutim, kako sad stvari stoje (mada još uvijek nije kasno), Nejmar će po PRVI PUT u posljednjih šest godina propustiti feštu, koja je prvi put održana još u 18. vijeku, ili, preciznije, 1723. godine.

Za sada je stanje po pitanju njegovog zdravlja zadovoljavajuće, ali bez povrede na početku godine, ipak, nije moglo.

Nejmar je propustio tri posljednja meča u Ligi 1 zbog povrede rebra, a na teren se vratio u utorak, kada je bio jedini strijelac za svoj tim u porazu od Borusije Dortmund u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Kako rekosmo, situacija je (za sad) dobra, ali kada su Nejmar, februar i mart u istoj rečenici, nikad ne reci nikad...