Ekipa Šefilda je uspela da savlada Norič, poslednjeplasiranu ekipu Premijer lige i da tako nastavi borbu za Evropu. ''Oštrice'' imaju dobre šanse da im se plan ostvari.

Na čelu tima je iskusni Kris Vajlder, čovek koji je odrastao u tom gradu i koji je ekipu i uveo u Premijer ligu. Iako niko nije očekivao ovakve rezultate, Vajlder se toliko dobro snalazi da ima mesta i za pošalice.

Nakon meča protiv Noriča u 29. kolu Premijer lige, kada je Junajted obezbedio bodovno poravnanje sa Vulvsima uz meč manje, na meti Vajlderove šale bio je golman Din Henderson.

Utakmicu je odlučio pogodak Bilija Šarpa, prave klupske legende, u 36. minutu susreta. Ipak, nagradu za najboljeg igrača meča osvojio je golman koji je na pozajmici iz Mančester junajteda, gde bi uskoro mogao i da se vrati.

''Kako je on bio najbolji na meču? Pa imao je samo dve odbrane danas!'', rekao je Vajlder o golmanu svog tima.

Očigledno je njegov kandidat za nagradu najboljem igraču meča bio neko drugi, ali Henderson ima fantastičnu sezonu. To je primetio i trener Šefild junajteda, koji je u nastavku razgovora napomenuo da bi Din Henderson morao da se nađe na sledećem spisku reprezentacije Engleske.

Za razliku od muka među stativama koje su Englezi godinama imali, sada je situacija mnogo bolja. Pre samo nekoliko godina pozice da debituju su dobijali igrači sa preko 30 godina, a danas je tu niz mladih igrača. Pikfordu, Poupu i Batlendu prete Henderson i Remsdejl, čuvar mreže Bornmuta.