Radomir Antić, veliki srpski trener, preminuo je u ponedeljak u Madridu, ali sećanje na njega i njegove uspehe će živeti.

Nakon što je gradska uprava Užica pokrenula inicijativu da stadion u tom gradu ponese ime Radomira Antića, isto su učinili i meštani Žitišta, u okolini Zrenjanina, gde se bivši selektor Srbije rodio 1948. godine.

Na portalu zitisteonline.com objavljeno je da je Antić već proglašen za počasnog građanina tog mesta, a sada žele da mu se oduže tako što će trg ili ulicu nazvati njegovim imenom.

"U Žitištu je sa svojom porodicom živeo do šeste godine kada se preselio u Užice. Poslednji put zvanično je posetio rodno Žitište 2010. godine kada su ga dočekali predstavnici opštine Žitište, mesne zajednice, sportskog saveza i osnovne škole 'Sveti Sava' kao i njegovi prijatelji. Mislimo da je sada prilika da mu se odužimo tako što ćemo pokrenuti inicijativu i tako ispoštovati velikana kao što je Radomir Antić - čoveka koji je bio priznat i poznat u celom svetu", stoji na tom portalu.

Žitište se nalazi u Banatu i poznato je već po spomeniku filmskom junaku Rokiju Balboi kojeg je tumačio Silvester Stalone, koji je otkriven 2007. godine, ali i košarkaškom klubu Sveti Đorđe, o kojem je MONDO napravio film kada su izborili plasman na finalni turnir Radivoja Koraća prošle godine.