Grčki mediji prenose  da belgijski Anderleht želi da raskine ugovor sa Ognjenom Vranješom koji je na pozajmici u atinskom klubu AEK, zbog "rezanja" troškova u doba pandemije korona virusa.

S obzirom na to da Vranješ ima važeći ugovor na još dve godine, uz platu od 800.000 evra po sezoni, klub iz Brisela pokušava da završi sa njim saradnju.

Ukoliko i definitivno Anderleht odluči da prekine ugovor, moraće Vranješu da isplati visoku otpremninu.

Ranije je grčki klub izrazio želju da otkupi ugovor od Belgijanaca, doduše za manje novca, međutim, čini se da će Atinjani sada sačekati da postane slobodan igrač jer su svesni da je klub iz Brisela u ozbiljnim finansijskim problemima.

Vranješ sigurno ne bi imao ništa protiv ostanka u Atini, gde je kod navijača crno-žutih stekao veliki ugled.

On je u julu 2018. upravo iz Atine prešao u Anderleht za 3,2 miliona evra, a otkako je pet godina ranije napustio ruski Krasnodar, Vranješ je promenio sedam klubova i nigde nije zadržao duže od godinu dana.

U Anderlehtu su svi problemi za Vranješa počeli kada je u javnost isplivala njegova afera sa Jelenom Karleušom, dok je u karijeri i branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Šerifa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazıgspor i Gacijantep, španskog Sportinga iz Hihona i ruskog Tom Tomska.