"Gospodin Marković se u ime grada ogradio od FK Jagodina na način da grad nema nikakve veze sa dugovima kluba, iako je jasno da je grad finansirao klub", navodi se u saopštenju ovog sindikata.

Dodaje se da je Marković rekao fudbalerima da "nema ništa lično sa dugovima kluba i da je napustio klub 11 meseci pre ispadanja kluba iz Superlige". Međutim, sindikat ističe da je "jasno da je najveći deo dugovanja nastao pre izlaska gospodina Markovića iz kluba".

Na pitanje igrača ko je odgovoran za dugovanja kluba, Marković je odbio da da odgovor, navode iz Sindikata.

Dragan Marković je uputio igrače da se obrate sudu, iako je jasno da je ta procedura već prošla i da pravosnažne odluke sudova svi poseduju.

"Gospodin Marković je rekao igraćima da može da im ponudi da im zaposli žene, iako niko od bivših igrača ne živi u Jagodini. Žao nam je što moramo u zaključku da navedemo da nije bilo nikakvog dogovora bivših igrača i opštine Jagodina.Vidimo se uskoro ispred opštine Jagodina na javnom protestu", ističe se u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

Grupa bivših igrača Jagodine zatražila je od Skupštine grada isplatu dugovanja u roku od 10 dana ili će započeti protest ispred opštine. Nekadašnji superligaš, trenutno petoligaš koji nastupa pod imenom Jagodina Tabane, bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, fudbalerima i njihovim porodicama naneta je velika šteta.