Grčki mediji pišu da je Anderleht odustao od produženja pozajmice za Ognjena Vranješa, koji mora da se vrati u belgijski klub do 1. jula jer ima važeći ugovor na još dve sezone.

Eventualni odlazak banjalučkog defanzivca će biti veliki gubitak za atinski klub, koji će možda u najvažnijiim utakmicama u julu biti lišen njegovih usluga, pošto naravno poziv Anderlehta ne sme da odbije.

A, kakav ugled Vranješ ima u Atini najbolje ilustruje podatak da je nedavno svrstan u idealnu ekipu decenije žuto-crnih.

Anderleht se ne slaže sa predlogom AEK-a o produžetku pozajmice do samog isteka ugovora, a problem sa prethodnim dogovorom nastao je kada su Belgijanci angažovali novo tehničko rukovodstvo na čelu sa Frenkijem Ferkoternenom i Vensanom Kompanijem.

Novi šef u Anderlehtu radio je dugo godina u Rusiji, dobro poznaje Vranješa i odlučio je da mu pruži novu priliku da se izbori za mjesto na spisku za narednu sezonu.

S obzirom da je belgijska Župiler liga prekinuta i zvanično završena zbog pandemije korona virusa, Anderleht se sprema da počne treninge i ima zakonsko pravo da traži od Vranješa da dođe u Brisel.

Tu AEK ništa ne može da učini, preneli su belgijski mediji, koji takođe navode da će Vranješ vrlo verovatno ostati u Anderlehtu s obzirom da u klubu nemaju gotovo nikakvih odbrambenih kadrovskih rešenja.

Zato smatraju da su male šanse da će biti postignut novi dogovor oko pozajmice sa AEK-om jer ako se to dogodi, Ferkoternen neće imati priliku da prođe pripreme i vidi Vranješa na delu.

Drugim rečima, po svemu sudeći Anderleht računa na Banjalučanina za narednu sezonu, što u praksi znači da će AEK ostati bez Vranješa u možda presudnom kolu plej-ofa i mogućem finalu Kupa Grčke.

Time će odbrana Atinjana biti značajno oslabljeje jer trener Masimo Karera na raspolaganju još samo ima Ojkonomua, Svarnasa i Tsigrinskog.

Podsetimo, u julu 2018. godine, Banjalučanin je upravo iz AEK-a prešao u Anderleht za 3.2 miliona evra, a otkako je pet godina ranije napustio ruski Krasnodar, Vranješ je promenio sedam klubova i nigde nije zadržao duže od godinu dana.

U Anderlehtu su svi problemi za Vranješa počeli kada je u javnost isplivala njegova afera sa Jelenom Karleušom, dok je u karijeri i branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Šerifa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazıgspor i Gacijantep, španskog Sportinga iz Hihona i ruskog Tom Tomska, pre dolaska u Atinu i Brisel.