Partizan i Vojvodina sastaće se 24. juna u finalu Kupa Srbije, ali tek naredne nedelje saznaćemo definitivnu odluku o tome na kojoj lokaciji!

S obzirom na to da pred početak sezone nije definisano gde će se igrati, onda se gledaju propozicije koje kažu da ako je Partizan jedan od finalista, i Crvena zvezda nije, onda se finalni susret igra na stadionu "Rajko Mitić", kao što je za MONDO objasnio Miodrag Janković.

Međutim, dolazi do promene plana...

Kako pišu "Večernje novosti", iz Zvezde je u toku jučerašnjeg dana poslat dopis da na ovom stadionu kreću neophodni radovi na rekonstrukciji, što znači da su jasno i glasno poručili Fudbalskom savezu Srbije da zaborave da će se finale igrati na "Rajku Mitiću".

To znači da će prvo Partizan i Vojvodina sesti za pregovarački sto, i pokušati da se dogovore oko stadiona na kome će se igrati, a jasno je da svako od njih "vuče" na svoju stranu.

Novosađani su u četvrtak poslali kandidaturu da stadion "Karađorđe" bude domaćin finala, dok prvi čovek crno-belih Miodrag Vučelić za "Sportski žurnal" kazao je da Novi Sad uopšte ne treba da bude jedna od opcija.

"Finale Kupa Srbije mora da se igra u Beogradu: U Humskoj ili na Marakani. Hajde sa to već jednom usaglasi... Kup je masovno takmičenje, mnogo utakmica je na programu po Srbiji, ali ako se u Engleskoj igra na Vembliju, u Francuskoj na Sen Deniju, onda... Mora i nagrada da bude daleko veća. Ispada, otkad nije Kup Maršala Tita, takmičenje kao da više nije važno", rekao je Vučelić.

Gde će se igrati finale Kup Srbije Partizan - Vojvodina
MONDO/Milutin Vujičić 

S obzirom na to da je već sada izvezno da se Partizan i Vojvodina neće dogovoriti, preostaje opcija da Izvršni odbor FSS odluči o stadionu domaćinu finala.

Kako pišu "Novosti", pored već nominovanih stadiona Partizana i Vojvodine, kao opcije se spominju još i Niš i Suboticaali je u ovom trenutku veliko pitanje da li ovi objekti ispunjavaju baš sve neophodne uslove za odigravanje utakmice koja će, svakako, biti proglašena događajem visokog rizika.

U svakom slučaju tokom iduće sedmice znaćemo konačnu odluku, a pitamo i vas...

Gde treba da se igra?

Anketa

Gde treba da se igra finale Kupa Srbije?