Fudbaler Štutgarta i nekadašnji nemački reprezentativac, legendarni Mario Gomez (35) saopštio je danas da je završio karijeru.

Gomez se oprostio golom u današnjoj utakmici "Cvajte" i porazu svog tima od Darmštata 1:3.

On se našalio da pregovara sa Real Madridom i Barselonom, pre nego što je saopštio da je ispunio svoju želju i da se povlači nakon što je pomogao da se Štutgart direktno plasira u Bundesligu sledeće sezone.

Štutgart je ove sezone igrao u drugoj ligi, a sezonu je završio kao drugoplasirani iza Arminije.

"To je bila moja poslednja misija za Štutgart, nakon što smo uprskali prošle godine", rekao je Gomez aludirajući na ispadanje iz Bundeslige 2019.

Gomez je svojevremeno bio jedan od najboljih nemačkih napadača, sa Štutgartom je 2007. godine osvojio titulu, a zatim još dve sa Bajernom iz Minhena, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona (2013), pre nego što je prešao u Fjorentinu.

Posle dve sezone u Italiji, Gomez je prešao u Bešiktaš sa kojim je osvojio titulu u Turskoj (2016). Posle toga igrao je za Volfsburg, a 2018. godine se vratio u Štutgart.

Tokom karijere u Bundesligi odigrao je 328 utakmica i postigao 170 golova. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 78 utakmica i postigao je 31 gol.

"Zahvalan sam na vremenu provedenom u Štutgartu. Moj san je oduvek bio da mogu nešto da vratim klubu", naveo je Gomes, koji će 10. jula napuniti 35 godina.