Milorad Mažić iznenada je odlučio da završi uspešnu karijeru fudbalskog sudije.

U 47. godini najbolji srpski arbitar je prelomio i ostavio pištaljku, koju je kao FIFA sudija dužio od 2009. godine.

Prošle sezone oprobao se daleko od domovine, u Kini, i tamo je odradio odličan posao, budući da je proglašen za najboljeg sudiju, čime je postao prvi stranac kome je to pošlo za rukom.

Ove godine nije se vratio tamo jer su čelnici kineske lige zbog pandemije korona virusa zabranili strancima da sude u toj državi.

Mažić je posle završetka sudijske karijere odmah prihvatio novi posao. U naredne dve godine biže zadužen za organizaciju i kadriranje unutar kiparskog saveza, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Mažić je za "Sportklub" objasnio zbog čega je prihvatio novi posao.

"U sudijskoj karijeri ostvario sam sve ciljeve, a, kako sam večito željan izazovnih stvari, odlučio sam da uđem u novu sferu. Na sve se nadovezao i višegodišnji ugovor, tako da sam prelomio", istakao je srpski sudija.

Arbitar koji je u Superligi Srbije debitovao 2006, a potom sudio i mečeve u Ligi Evrope, Ligi šampiona, kvalifikacije za evropsko i svetsko prvenstvo, kao i na Mundijalu, poručio je da je bilo i drugih ponuda.

"Kada su u pitanju pozivi, da, Kipar je imao rivala, ali sam izabrao njih i tu se priča završava", rekao je Mažić ne želeći da iznosi detalje ugovora sa Fudbalskim savezom Kipra.

(MONDO/Sportklub)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.