U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi, kaže stara narodna izreka. A predstavnici dva najveća fudbalska kluba u Hrvatskoj, Dinama i Hajduka poslednjih dana su uradili upravo suprotno od izreke.

Nakon što je Dinamo obezbedio titulu prvaka Hrvatske, na proslavi na maksimirskom stadionu, pojedini fudbaleri zagrebačkog tima zdušno su prihvatili omiljenu pesmu navijača "Jebi se, jebi Splite, Dinamo šampion.




Zbog toga će protiv onih fudbalera koji su pevali tu pesmu biti pokrenut disciplinski postupak pred organima Nogometnog saveza Hrvatske. Najglasniji su bili Ivica Vrdoljak i Ivan Kelava, ali i direktor Dinama Damir Vrbanović, koji je i u telima UEFA!

Umesto izvinjenja Hajduku, iz Dinama je stigao novi "šamar" Splićanima.

"Nije im Dinamo kriv što gube bodove protiv Varteksa, Osijeka i Rijeke. Nije im Dinamo kriv za skandalozno ponašanje nekih njihovih igrača i trenera. Mislim da bi trebalo da se bave sobom,a ne Dinamom kada nam četvrtu godinu uzastopno gledaju u leđa sa ukupnim zaostatkom od 100 bodova. Pozivamo sportske prijatelje iz Hajduka da zajedno s Dinamom učine sve da doprinesemo što boljoj i lepšoj atmosferi u hrvatskom fudbalu", izjavio je član Dinamove uprave zadužen za odnose sa javnošću Siniša Jagodić, prenosi Index.hr.

Igrače Dinama i članove uprave očekuju novčane kazne, mada je propisima predviđena i suspenzija od pola godine.

Ni Hajdukovci se nisu ništa dostojanstvenije poneli. Iz Splita i dalje nema čestitke na adresu Dinama, a izgleda da je neće ni biti.

Trener Hajduka Ante Miše "iskopirao" je svog kolegu iz Liverpula Rafaela Beniteza koji je takođe odbio da čestita svom kolegi iz Mančestera ser Aleksu Fergusonu.

"Preskočićemo to pitanje i praviti se da ga nismo čuli", izjavio je portparol Hajduka Davor Pavić na pitanje novinara upućeno Mišeu da li će čestitati Dinamovcima.

(MONDO - foto: Index.hr)