Kada igra Bolonja, unapred je poznato da će njen rival dati gol.

To se dogodilo i u subotu uveče na Olimpiku, gde je Lacio bez Sergeja Milinković-Savića pobedio ekipu Siniše Mihajlovića rezultatom 2:1 i uticao da gosti izjednače negativni evropski rekord.

Bolonja je večeras primila gol na 38. uzastopnoj utakmici Serije A. Samo je nemački klub Duizburg uspeo da "veže" toliko prvenstvenih utakmica u kojima je vadio loptu iz mreže. Dogodilo se to davne 1975.

Od tada pa do sada nijedan tim u "Ligama petice" nije imao u kontinuitetu toliko problema da bar na jednoj utakmici sačuva svoj gol. I da situacija bude još teža, uglavnom gubi ove sezone...

Mladi švedski vezista Matijas Svanberg (21) obradovao je Mihu u 13. minutu, ali samo nakratko, jer je sudija procenio da je tom zaista lepom golu sa 20 metara prethodio prekršaj na sredini terena.

Lacio je shvatio tu opomenu, a početkom drugog dela poveo 1:0 udarcem Luisa Alberta sa desetak metara u 54. minutu. Lopta je "pocepala" mrežu, uticala na navedeni crni rekord Bolonje i najavila ono što će se dogoditi do kraja meča.

Napadač domaćih Ćiro Imobile postavio je nedostižnih 2:0 u 79. minutu posle odličnog centaršuta Alžirca Mohameda Faresa (udarcem preko glave) i tu je bio kraj. Bolonja je do kraja uspela samo da ublaži poraz golom iskusnog Lorenca De Silvestrija u prvom minutu nadoknade.

Lacio se ovom pobedom popeo na deseto mesto tabele sa sedam osvojenih bodova u pet kola, dok je Bolonja skliznula u zonu ispadanja, sa samo jednom pobedom i četiri poraza.

Loš start sezone za Mihinu ekipu.

Pročitajte sve rezultate i pogledajte tabelu Serije A.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.