Znao je Slovenac na čelu UEFA da se ovakav razvoj situacije ''kuva'' već neko vreme, a kada je Bartomeu odlazi iz Barselone dobio je i potvrdu.

Barselona, u sklopu većeg projekta, planira da napusti UFA takmičenja i okrene se građenju potpuno nove lige. Samo za one najbolje.

Po planu koji se pojavio u španskim medijima, 16 ili 18 timova, aktraktivnih čitavoj Evropi, stvoriće novo takmičenje koje će zameniti Ligu šampiona.

Prvi čoveka UEFA je izričito protiv novog takmičenja.

''Prvo, mi moramo sve da uradimo da se to nikada ne desi. Nisam siguran da li klubovi to žele ili samo pokušavaju da prete. Ako je to u pitanju, uspeli su'', navodi Čeferin u veoma oštroj izjavi za Rojters.

Slovenac Aleksandar Čeferin će imati težak zadatak da pobedi najbogatije klubove, a u ratu koji počinje će možda učestvovati i FIFA. I to na strani klubova!

''Izmene ne idu na ruku malim i srednjim savezima. Proces nije dobar, klubovi ne znaju ništa o tome i to će morati da se promeni u budućnosti'', zaključio je Slovenac koji se susreće sa najvećim problemom do sada.

Po najavama iz Španije, početak evropske Superlige zakazan je za jesen 2022. godine, a to znači da UEFA ima manje od dve godine da se izbori sa nastajanjem novog takmičenja. U njemu bi, za sada, igrali samo timovi iz Top5 evropskih liga.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.