Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Škotske igra odlučujuću utakmicu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

"Orlovi" će u snažnom sastavu pokušati da savladaju goste sa Ostrva, gosti koji su pri prethodnom dolasku u Srbiju oduševili ovdašnju javnost!

MONDO je razgovarao sa Škotima pred meč godine "da opipa puls" naših protivnika, ali da li se sećate situacije od pre sedam godina?

Bila je to 2013. godina, igrale su se kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu, na koje Srbija nije uspela da se plasira u konkurenciji Belgije i Hrvatske.

Ipak, meč Srbija - Škotska ostao je svima u dobrom sećanju. "Orlovi" su slavili 2:0 tog 26. marta i to u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe" golovima Filipa Đuričića.

Međutim, u kasnom martu debeli snežni prekrivač je prekrio teren stadiona u Novom Sadu i postojala je mogućnost da će taj meč biti pomeren bar dan kasnije, kako bi se sve pripremilo na najbolji način.

srbija skotska baraz prenos livestream nova s navijaci tartan armija 2013 cistili sneg
MN Press 

Ali famozna "Tartan armija" rešila je da priskoči u pomoć i sa radnicima na stadionu pomogne u čišćenju terena od snega i to u kiltovima. Dugo su "lopatali" gosti iz Škotske, ali su na kraju uspeli - sneg je bio očišćen, a Škoti su istinski oduševili sve u Srbiji.

Bio je to samo jedan od gestova, pošto su Škoti tom prilikom prikupili i oko 1.500 funti za pomoć Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Ovoga puta "Tartan armiju" nećemo ugostiti u Beogradu, ali su oni svejedno poslali donaciju organizaciji "Evo ruka", Udruženju roditelja dece i mladih sa smetnjama u razvoju iz Zemun Polja.

Pa kada jednom budu imali prilike da ponovo dođu u Srbiju, biće povoda da se i to proslavi. A do tada, borba za Evropsko prvenstvo...

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.